“Monteput” ponovo raspisao tender: Proširenje naplatnog punkta koštaće 520 hiljada eura

Dodajte komentar

„Monteput“ je ponovo raspisao tender za drugu fazu proširenja naplatnog punkta na autoputu na Mateševu, nakon što se na prethodnom tenderu niko nije javio. Na ponovljenom tenderu cijena radova povećana je za 23 hiljade, pa će ukupan posao, ukoliko se nađe ponuđač na ponovljenom tenderu, koštati 520 hiljada eura.

Na prethodnom tenderu, za drugu fazu proširenja, procijenjena vrijednost javne nabavke bila je 106 hiljada eura, dok je na novom procijenjena vrijednost 129.968 eura. Ponude se mogu podnositi do 24. jula, kada će biti i otvaranje ponuda.

Prvu fazu proširenja naplatnog punkta dobili su „Bemaks“ i „Ramel“ kao podugovarač. Njima će za prvu fazu proširenja biti plaćeno 299,9 hiljada eura, plus 63 hiljade PDV-a. Izvršni direktor „Monteputa“ Milan Ljiljanić je početkom juna potpisao ugovor sa „Bemaksom“ za proširenje prve faze.

Radovi na prvoj fazi podrazumijevaju saobraćajne radove na kolovoznoj konstrukciji, postavljanje saobraćajne signalizacije, zemljane radove i slično. U drugoj fazi predviđeni su radovi na postavljanju čelične konstrukcije za nadstrešnicu iznad parkinga i naplatnih kućica, instalacije slabe i jake struje, te saobraćajne signalizacije.

Garanciju dostaviti osam dana prije isteka roka

Izvođač je, kako su naveli, dužan da najkasnije osam dana prije isteka roka važnosti garancije za dobro izvršenje ugovora, dostavi naručiocu garanciju za otklanjanje nedostataka u garantnom roku, u iznosu od pet odsto od ugovorene vrijednosti izvedenih radova, sa rokom važenja do isteka garantnog roka, za slučaj da u garantnom roku ne ispuni obaveze na koje se garancija odnosi, kojom bezuslovno i neopozivo garantuje potpuno i savjesno izvršenje ugovorenih obaveza za vrijeme trajanja garantnog roka.

Naplatni punkt Mateševo je jedan od najkorišćenijih na autoputu Bar – Boljare.

“Ponuđač čija ponuda bude izabrana dužan je da uz potpisan ugovor o javnoj nabavci dostavi naručiocu avansnu garanciju u iznosu ugovorenog avansa sa uračunatim PDV-om, sa rokom važenja za vrijeme ukupnog trajanja ugovora, garanciju za dobro izvršenje ugovora, za slučaj povrede ugovorenih obaveza u iznosu od 10 odsto od vrijednosti ugovora sa rokom važenja osam dana dužim od roka za izvršenje ugovora, kojom bezuslovno i neopozivo garantuje potpuno i savjesno izvršenje ugovorenih obaveza. U slučaju prekoračenja roka izvršenja ugovora izvođač je dužan da deset dana prije isticanja garancije za dobro izvršenje ugovora istu produži na zahtjev naručioca. Ukoliko izvođač blagovremeno ne obnovi garanciju u ostavljenom roku, naručilac će aktivirati garanciju koja je na snazi”, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Radovi na prvoj fazi podrazumijevaju saobraćajne radove na kolovoznoj konstrukciji, postavljanje saobraćajne signalizacije, zemljane radove i slično. U drugoj fazi predviđeni su radovi na postavljanju čelične konstrukcije za nadstrešnicu iznad parkinga i naplatnih kućica, instalacije slabe i jake struje, te saobraćajne signalizacije.

Prioritetna dionica autoputa je otvorena 13. jula. Ukupna dužina dionice je 41,5 kilometara.

Izgradnja prioritetne dionice je po ugovoru bila 900 miliona eura, dok će sa kamatama autoput koštati preko milijardu eura.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *