Za pet mjeseci 3,61 milion noćenja turista

Dodajte komentar

U prvih pet mjeseci ove godine Crnu Goru je posjetilo 575 hiljada turista, dok je u kolektivnom i individualnom smještaju ostvaren 3,61 milion noćenja, kazali su iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

To su “Vijestima zvanično saopštili na osnovu preliminarnih podataka Uprave za statistiku Monstat.

Na osnovu istih podataka, iz NTO su kazali da noćenjima u kolektivnom smještaju za ovaj period prednjači Budva sa 457,45 hiljada, nakon nje slijedi Herceg Novi sa 199,78 hiljada, a zatim i Podgorica sa 114,81 noćenjem.

“Većina opština bilježi značajan rast,tako je u Budvi ostvareno 50 odsto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu, u Herceg Novom 32 odsto i Podgorici 21 odsto više, navodi se u odgovoru.

Pored ovih, značajan rast ovih noćenja bilježe i u Ulcinju 292 odsto, Kotoru 59 i Nikšiću 56 odsto.

Kako su kazali iz NTO-a, u odnosu na prošlu ove godine je ostvareno 53,1 odsto više dolazaka. U odnosu na 2019. godinu, taj rast je 24 odsto.

“Kod noćenja bilježimo rast od 99 odsto u odnosu na isti perod prethodne godine, a 94 odsto u odnosu na 2019. godinu, istakli su iz NTO.

Dodaju da su zadovoljni rezultatima u predsezoni, ali i kako teče ljetnja turistička sezona. Navode i da sve ukazuje da je riječ o dobroj sezoni i da vlada veliko interesovanje za turističku ponudu.

Kako su istakli, prema podacima koje dobijaju, od lokalnih turističkih organizacija, na nedjeljnom nivou gotovo sve opštine bilježe dobru posjećenost.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *