Joković: Povećati cijene za Park Piva da uzmemo pare od stranaca, onima iz CG kojima je skupo neka idu u septembru

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sugerisao je danas na Vladi da tokom ljetnje turističke sezone u Parku prirode “Piva” treba povećati cijene “jer se mogu uzeti od onih koji dolaze iz inostranstva”.

Poručio je i da oni iz Crne Gore kojima to bude skupo da “idu poslije septembra mjeseca” ili prije turističke sezone.

Na Vladi je danas razmatran predlog odluke o visini, načinu obračuna i plaćanja naknada za korišćenje dobara Parka prirode “Piva”, zbog čega je i reagovao Joković koji je porijeklom iz Pive.

Ministarska ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović kazala je da je povećana naknada za kampove sa 1,5 na dva eura i da je smještaj u Spomen domu u Crkvičkom polju povećan sa sedam na 10 eura.

“Minimalna su povećanja, ali su potrebna da bi Park prirode “Piva” funkcionisao i da bi usluge koje pružamo posjetiocima bile adekvatne i na pravi način valorizovane i unaprijeđene. Park prirode dobro funkcioniše i ima sve više posjetilaca. Biser u koji treba ulagati i promovisati”, rekla je Novaković Đurović.

Joković je kazao da se raduje da je sve više turista bude u Pivi.

“Desila se revolucuja kada su u pitanju turisti posebno u ljetnjem periodu. To je prelijepa priroda. Ali ove cijene su ispod svakog nivoa. Ako čitamo u novinama da je sat parkinga u Dubrovniku 35 eura, a mi dajemo i noćenje 10 eura, ulazak u Park prirode jedan euro, angažovanje vodiča uza četiri osobe najmanje 10 eura, kampovanje dva eura, postavlja se pitanje zašto mi sebe toliko ne cijenimo. Kada sam vidio koliko košta negdje parking u svijetu sat vremena ovo je ispod svake moguće cijene. Tamo što može da se vidi rijetko je gdje na prostoru Balkana na tako malom prostoru takve ljepote spakovano… Ove cijenu su ispod svakog nivoa…”, rekao je Joković

Abazović je kazao da se slaže sa Jokovićem, ali da je u ovom trenutku za Park prirode “Piva” bitno da dobije nove posjetioce.

“Kod nas u našoj zemlji neki se žale da su visoke cijene na primorju, ima vjerovatno i skromnijih cijena u drugim djelovima. Generalno je cilj da dovedemo ljude, i ono što sam vidio je da u Pivi ima dosta stranaca i da uživaju icilj je da od Pive napravimo da parira nekim drugim sličnim mjestima u Crnoj Gori…”, rekao je Abazović.

Na to se nadovezao Joković.

“Definitivno pare se mogu uzeti od onih koji ih imaju, a oni koji dođu iz Njemačke, Austrije… A oni koji su iz Crne Gore ako im je to skupo neka idu poslije septembra mjeseca, prije… A u špicu sezone kada dolaze stranci tu cijene treba da budu značajno veće, jer oni znaju šta onda mogu da vide Iicijene to što plate”, rekao je Joković.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *