Forbes: Crna Gora prva među top 5 džetset destinacija za penzionisanje

Dodajte komentar

Džetset destinacije za penzionisanje su prelijepa, prijatna, bezbjedna utočišta koja nude ekskluzivne mogućnosti za život – idealna za pronicljive penzionere koji žele da uživaju u zarađenome, piše za Forbes Kathleen Peddicord koja već više od tri decenije prati trendove života i investicija širom svijeta.

Najzanačnija razlika između penzionisanja džetseta i „običnog“ odlaska u penziju u inostranstvu je ta što budžet nije na granici izdržljivosti. Džetset penzioneri takođe prepoznaju koje su najbolje mogućnosti da u inostranstvu dobiju više za svoj novac, a da im troškovi pritom ne predstavljaju problem. Zbog toga imaju više opcija gdje da provedu i potroše svoju penziju.

„Njihova motivacija za preseljenje u inostranstvo nije isključivo smanjeje troškova života. Oni žele i da steknu nova, jedinstvena životna iskustva i vide stvari do kojih prosječna osoba ne stigne u svom životu. To su nove stavke u njhovom serijalu zanimljivih priča i traženju najboljeg od svega što svijet može ponudi“, piše Peddicord.

Za nekoga ko pripada džetsetu provesti penziju u inostranstvu ne predstavlja krupan izdatak za njih. Na nekim mjestima širom svijeta mogu prihvatiti „običan“ životni stil u penthausu koji mogu sebi prišutiti po iznenađujuće pristupačnoj cijeni.