Abazović: Tivatski aerodrom pod koncesiju, podgorički rekonstuisati iz sopstvenih sredstava

Dodajte komentar

Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da se čitava galama oko priče sa propalim fondovima EU stvara da bi se prećutali dobri ekonomski rezultati koje ostvaruje Crna Gora.

“Čitava galama se stvara a to je zato što žele da se prećuti vijesti da su prihodi veći 20 odsto od planiranih i da je za dobit veća za 200 miliona eura. To je čitava stvar zbog čega je galama. Ljuti su zbog toga. Prvo je moralo da se kaže da se nešto vanredno dešava sa Aerodromima,. To što ima gužvi treba da nas raduje. Onda neki iskoriste izjavu porparolke Evropske komisija koja je tačna, ali to se dešavalo i prije”, rekao je Abazović nakon čega je nabrojao projekte koje je sprovela Crna Gora tokom 2022. a uz pomoć bespovratnih sredstava EU.

Ipak, tvrdi da se o tim projektima ne mogu pronaći tvitovi Ane Pisonero niti bilo koga drugog.

“Imamo propagandu koja je učestala iz razloga jer smo ušli u jul ne sa bankrotom nego sa paramatrima koje Crma Gora nikad ranije imala nije, spoljni dug 66 odsto i ja pitam neka kažu kad je Crna Gora imala ove parametre. Neka saopšte, statistika je ekgzaktna, politika ovakva i onakva ali ovo su brojke sa ovim nema manipulacije”, rekao je Abazović na sjednici Vlade.

Kad su u pitanju Aerodromi, Abazović je rekao da teške odluke se moraju donijeti koje se tiču aerodroma.

“Rekli su: nemojte donositi te odluke, jer ste u tehničkom mandatu, i mi smo uslišili te želje. Lično mislim da pod koncesiju treba da ide tivatrski aerodrom, a podgorički da se rekonstruiše iz sopstvenih sredstava”, rekao je Abazović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *