Radišević: Jeftiniji stanovi za oko 250 zdravstvenih radnika u Podgorici

Dodajte komentar

Od druge polovine oktobra oko 250 zdravstvenih radnika u Podgorici moći će da se prijavi na konkurs za rješavanje stambenog pitanja po povoljnim uslovima, kazala je za TVCG Maja Radišević, v.d. direktorica Stambene zadruge zdrastvenih radnika Crne Gore.

Kako je kazala za ovu godinu preko Stambene zadruge planirana je izgradnja stanova u više gradova, a akcenat stavljaju na sjever države.

Tako je, kako pojašnjava prvi put u Pljevljima, dobijena parcela za izgradnju stanova za oko 50 zdravstvenih radnika, a trebalo bi i u Beranama na isti način od 25 do 30 zdravstvenih radnika da riješi stambeno pitanje.

“Nakon sezone proširićemo se prema Žabljaku. Vrlo je izvjesno i da će u Podgorici na parceli u Zagoriču oko 250 zdravstvenih radnika već od druge polovine oktobra moći da se prijavi na konkurs za rješavanje stambenog pitanja. Nekih 60 radnika će u Kotoru u blizini stadiona Grbalja moći da riješi stambeno pitanje. To je nešto što je izvjesno i za šta su se već potpisali ugovori”, navela je Radišević.

Na Cetinju se, kako pojašnjava, čekaju odluke Skupštine Prijestonice, ali bi građevinski radovi mogli da počnu naredne godine.

Ona je kazala da su cijene stanova, koji se kupuju preko Zadruge, 30 do 40 odsto niže od tržišnih, ali druga povoljnost je dobijanje zajma za proširenje ili adaptaciju već postojećih stambenih objekata.

“Samo zdravstveni radnici i članovi Stambene zadruge mogu da učestvuju u kupovini stanova”, kazala je Radišević.

Stambena zadruga zdrastvenih radnika postoji od 2012. i od tada je, kako kaže Radišević, 321 zdravstvi radnik riješio stambeno pitanje kupovinom stana po povoljnim uslovima, dok je 175 njih steklo pravo da poboljša stambeno pitanje, takođe preko povoljnih kredita.

Radišević ističe da je za te potrebe izdvojeno1,7 miliona eura.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *