Rok za remedijaciju Adriatic 42 produžen za još dvije godine

Dodajte komentar
default

Kompanija Adriatic 42 koja upravlja istoimenim objektom za popravku i održavanje mega-jahti dobila je zeleno svjetlo iz Vlade da remedijaciju podmorja koje im pripada završi do 30. juna 2025. godine, odlučeno je na današnjoj elektronskoj sjednici.

U dokumentu o novom, četvrtom aneksu ugovora za zakup dijela nekadašnjeg brodogradilišta u Bijeloj u koji je portal Bankar.me imao uvid, navodi se da je prvim dodatkom ugovora rok za remedijaciju sa 31. mart 2020. produžen na 31. decembar 2021, drugim na 31. decembar 2022, a trećim na 30. jun ove godine.

Remedijacija se, pored vađenja opasnog materijala sa morskog dna, odnosi i na njegovo odlaganje koje se radi pod posebnim uslovima i na specijalno određenim lokacijama.

Koncesija na 30 godina za nekadašnje brodogradilište odobrena je 29. novembra 2018. godine, uz najavljena ulaganja od 20 miliona eura tokom prve tri godine. Dinamiku je značajno narušila kriza zbog pandemije korona virusa. Potpisnici ugovora su vladom je konzorcijum PM Holdings LLC koji čine Investment Corporation of Dubai (ICD) i Drydocks World Dubai – kompanija DP World.

Projekat je zvanično otvoren 28. oktobra prošle godine i već na početku privukla veliku pažnju pošto je ovdje remontovan jedan od najvećih jedrenjaka na svijetu, Black Pearl.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *