Počeo besplatni Ljetnji kamp programiranja

Dodajte komentar

Petnaest djevojčica i dječaka koji su ostvarili najbolje rezultate na testu sklonosti, besplatno će pohađati Ljetnji kamp programiranja na Ivanovim koritima od 26. juna do 3. jula.

Ljetnji kamp programiranja organizuje Logate institut za informacione tehnologije uz podršku Crnogorske komercijalne banke (CKB) i kompanije Logate.

Pravo da se prijave na besplatni Ljetnji kamp programiranja imali su svi učenici uzrasta VII razreda svih crnogorskih osnovnih škola. Na osnovu testiranja koje je obavljeno protekle sedmice, od velikog broja prijavljenih, odabrano je 15 dječaka i djevojčica koji će osim osnova programiranja, pohađati niz drugih zanimljivih radionica.

“Jako nam je drago da su odabrani učesnici kampa iz svih krajeva Crne Gore. Ova raznolikost pruža priliku da se djeca bolje upoznaju, razmijene ideje i iskustva iz različitih dijelova zemlje, čime će obogatiti svoje iskustvo na kampu. Odabranim polaznicima želimo dobrodošlicu na Ljetnji kamp programiranja gjde ih očekuje vrijeme ispunjeno učenjem, kreativnošću i zabavom, gdje će sticati osnovna znanja iz programiranja i računarstva i bliže upoznati svijet novih tehnologija”, poručio je dr Goran Šuković, direktor Logate Instituta.

Nemanja Đurašković, direktor Odjeljenja za marketing i komunikacije CKB-a, istakao je da ova banka kontinuirano podržava obrazovni sistem, kao i incijative kojima se osnažuju talenti i omogućava sticanje različitih vještina kod najmlađih.

“Podrška Ljetnjem kampu programiranja je način da talentovanim djevojčicama i dječacima omogućimo da steknu znanja koja će im veoma koristiti, ali i da kroz druženje i interakciju razviju svijest o značaju timskog duha i zajedništva”, istakao je Đurašković.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *