Vlada predložila nova upravljačka tijela u čak deset državnih preduzeća

Dodajte komentar

Kompanije u većinskom vlasništvu države Institut za crnu metalurgiju, “Ulcinjska rivijera”, “Sveti Stefan hoteli”, Investiciono-razvojni fond, Elektroprivreda Crne Gore, Montekargo, Barska plovidba, Luka Bar, Marina Bar i To Montenegro nakon sljedećih skupština akcionara trebalo bi da imaju nova upravljačka tijela.

<!–more–>

To je odlučeno na juče održanoj elektronskoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu, koja je istormeno imenovala svoje predstavnike na pomenutim skupštinama.

Izvršna vlast predložila je da novi članovi Odbora direktora Instituta za crnu metalurgiju budu Maja Jokanović i Natašu Batrićević, dok će njihov punomoćnik biti Tihomir Milatović.

Za Odbor direktora HTP „Ulcinjska rivijera“ predloženi su Edin Pufja, Simo Dedić i Andrej Bracanović, dok je punomoćnik dr Olivera Popović.

Novi članovi Odbora direktora „Sveti Stefan hotela“ treba da budu Milica Kažanegra i Zdravko Vuković, a predstavnik državnog kapitala Dračko Milačić.

Odbor direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore činiće Velizar Kaluđerović, dr Irena Radović i Marko Ivanović.

Za članove Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšićpredloženi su Milutin Đukanović, Ivan Šaranović, Tahir Gjonbalaj, Goran Šućur, Martin Ćalasan, Mijuško Bajagić i Emir Strujić, a Radmila Damjanović za punomoćnika.

Predloženo je da Odbor direktora „Montecarga“ čine Miroslav Brajović, Anesa Ramović, Vladana Lompar i Gjoka Dedivanaj, a punomoćnik na skupštini akcionara bude Tanja Dašić, što će biti i na skupštini akcionara „Održavanja željezničkih voznih sredstava“.

Za „Željezničku infrastrukturu“ članovi Odbora direktora treba da budu Radovan Vukić, Jasmin Hodžić, Zilha Čoković i Vladimir Merdović, a predstvnik takođe Tanja Dašić.

Odbor direktora „Barske plovidbe“ trebalo bi da čine Ivica Pavlović, Miloš Raičević, Mehdi Karamanag i Haris Nikočević, a predstavnik.

Za Odbor direktora „Luke Bar“ predloženi su Darko Pekić, Rajko Ljubenko, Nedžib Ibrišimović, dr Miroslav Šepić i Marko Maraša, dok je Tutundžić i ovdje punomoćnik vlade.

Odbora direktora barske “Marine” trebalo bi da čine Muamer Raščić, Daniela Đurović, Nebojša Barjaktarović i Milorad Leković, a Anto Stanišić je punomoćnik.

Nakon razrješenja aktuelnog sastava Odbora direktora avio-kompanije „To Montenegro“ Pavla Ljesara, Orhana Hodžića, Suada Đelovića, Mirka Škerovića i Vukadina Stojanovića, u novom sastavu su ponovo Ljesar, Hodžić i Đelović, dok su nova imena Danilo Lj. Marković i Mersad Mujević.

<strong>Bankar.me</strong>

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *