Prodaja imovine Montenegro Airlinesa: Cijena pala za milion

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Montenegro erlajnza (MA) Milan Radulović, imenovan nakon hapšenja bivšeg upravnika Saše Zejaka je nakon ranije neuspjele prodaje ponovo ponudio imovinu prve nacionalne avio-kompanije, čija je ukupna cijena od prošlog pokušaja prodaje pala za milion eura, sa 3,4 na 2,34 miliona.

Tako se sada pet aviona ,,foker F100 nude po početnim cijenama od 119 hiljada koliko košta najjeftiniji do 736,4 hiljade koliko je procijenjen najskuplji. Po ranijem oglasu, najskuplji ,,foker je premašivao milion eura. Oglasom je predviđeno da se svaki od aviona može kupiti pojedinačno u stanju u koj em je trenutno i sa obimom prava koje MA ima na njima.

Sva ostala imovina može se kupovati jedino u cjelini, pa je tako Radulović ponudio 41 vozilo, od kojih je većina putničkih, kombija i dostavnih vozila, po početnoj cijeni od 108,1 hiljada eura bez PDV-a, što je skoro 80 hiljada manje nego prošli put.

Cijena četiri avio motora za “foker 100” pala je 1,2 miliona eura sa uračunatim PDV-om na 844 hiljade, dok se inventar i oprema službe keteringa nudi za 58,3 hiljade, računari za 6,1 hiljadu eura, a kancelarijski namještaj za 5,1 hiljadu, sve bez PDV-a.

Oglas je otvoren za sva domaća i strana pravna i fizička lica koja ponude mogu dostavljati do 18. jula, koje će dan kasnije biti otvorene u Privrednom sudu. Pisane ponude moraju biti dostavljene u zatvorenim kovertama sa naznačenim javnim pozivom i preciznim navodima na koji se dio imovine ponuda odnosi. Svi učesnici javnog poziva moraju uplatiti deset odsto početne cijene u zavisnosti za koju imovinu su zainteresovani. Kompletna dokumentacij a mora biti na crnogorskom jeziku, što važi i za ponuđače iz inostranstva koji moraju dostaviti prevod sudskog tumača.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Priznato je 33,8 miliona eura potraživanja, od čega najviše zaposlenima 17,3 miliona eura. Pred Privrednim sudom je u toku više parnica zbog osporenih potraživanja.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *