Azijska tržišta pomiješana nakon rasprodaje tehnologije na Wall Streetu 

Dodajte komentar

Azijsko-pacifička tržišta su mješovita, nakon rasprodaje tehnologije na Wall Streetu zbog koje je Tesla pao za 6% pošto je Goldman Sachs smanjio ocjenu proizvođača električnih automobila, navodeći kao razlog probleme s cijenama.

Ostala velika tehnološka imena, kao što su Nvidia, Alphabet i Meta Platforms takođe su izgubila više od 3%.

U Australiji, S&P/ASX 200 otvorio je 0,66% više, uoči sutrašnjih podataka o inflaciji za maj, koji će dati naznaku o kretanju stopa australijske centralne banke u avgustu.

U Japanu je Nikkei 225 nastavio gubitke nakon tri uzastopna dana pada, za dodatnih 0,78%, dok je Topix zabilježio manji gubitak od 0,53%.

Južnokorejski Kospi i Kosdaq takođe su zabilježili pad, za 0,1% odnosno 0,75%.

Hongkonški Hang Seng indeks se oporavio od svog petodnevnog niza gubitaka i otvorio 1,58% više. Tržišta kontinentalne Kine takođe su bila u pozitivnom području, sa rastom od 0,19% za Shanghai Composite, i 0,49% za Shenzhen Component.

Tokom noći u SAD-u sva su tri glavna indeksa pala, pri čemu je tehnološki gigant Nasdaq Composite vodio u gubicima sa 1,16%, S&P 500 izgubio je 0,45%, a Dow Jones Industrial Average neznatno je pao.

Pala je i cijena zlata, koja se u trgovanju na berzi u Njujorku pala za 3,10 dolara odnosno 0,16% – na 1.932,70 dolara za 31,1-gramsku uncu.

Hina

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *