NLB Banka nastavlja sa snažnom podrškom ženskom preduzetništvu   

Dodajte komentar

NLB Banka je uzela učešće na Regionalnom Forumu za žene u biznisu koji je održan 20. i 21. juna u hotelu Hilton u Podgorici potpisivanjem nove tranše kreditne linije namijenjene ženskom preduzetništvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Znanje, iskustvo i dostignuća žena bili su u fokusu događaja koji je u javnosti prepoznat kao platforma koja doprinosi razvoju ženskog biznisa, podržavajući žene  u procesu realizacije njihovih poslovnih ideja, i ohrabrujući ih da uđu u poslovni svijet i doprinesu svojim sposobnostima razvoju crnogorske ekonomije.

NLB Banka je  produžila ugovor sa EBRD za kreditnu liniju ‘Žene u biznisu’ (“WiB”) koja je namijenjena malim i srednjim preduzećima čije su vlasnice biznisa žene. Ugovor su u ime NLB Banke potpisali: predsjednik Upravnog odbora Martin Leberle i članica Upravnog odbora Lana Đurasović.

NLB Banka je posvećena stvaranju boljeg društva, društva jednakih šansi u kojem će žene shodno svom znanju, radu i iskustvu moći da ostvare svoje poslovne ciljeve i ideje, zato je podrška ovakvim projektima sasvim prirodna. Kreditna linija namijenjena ženama u biznisu naišla je na sjajan odziv na našem tržištu. NLB Banka je prva od banaka otpočela saradnju sa EBRD za podršku crnogorskom ženskom preduzetništvu, koja pored novčane podrške ženama preduzetnicama nudi i neophodnu edukaciju sa ciljem unapređenja znanja i vještina u cilju davanja podrške za brži razvoj usluga i proizvoda i rasta preduzeća čije su vlasnice ili njima upravljaju žene. Planiramo produbljivanje saradnje sa EBRD sa akcentom na zeleno poslovanje i to potpisivanjem takozvanog Green Economy Financing Facility (“GEFF“) ) i Go Green kreditne linije.“, kazao je predsjednik Upravnog odbora Martin Leberle.

Aleksandra Vukosavljević, direktorka EBRD-a za finansijske institucije, Zapadni Balkan i Istočnu Evropu istakla je zadovoljstvo nastavkom saradnje sa NLB-om u Podgorici.  

„Nova kreditna linija NLB-a ponudiće povoljnije uslove finansiranja za žene preduzetnice koje se bore da pristupe obrtnom kapitalu za proširenje svog poslovanja u regionu u kom radimo. Novi fondovi će pomoći u jačanju konkurentnosti lokalnih preduzeća koje vode žene, u stvaranju više mogućnosti za zapošljavanje i jačanju inkluzivnog rasta u sektoru srednjih i malih preduzeća u Crnoj Gori.“, kazala je Vukosavljević.

NLB Banka je zvanično započela saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj tokom 2020. godine potpisivanjem prve kreditne linije namijenjene ženama vlasnicama malih i srednjih preduzeća, ali i kroz posebnu kreditnu liniju namijenjenu olakšicama u domenu trgovine.

Kao dio bankarske grupacije koja podržava preduzetništvo, rad i uspjehe žena, NLB Banka je još jednom dala svoj doprinos ideji za koju vjeruje da može mijenjati društvo na bolje i nastaviće da pruža podršku svim aktivnostima i projektima, koji doprinose realizaciji pozitivnih društvenih i ekonomskih promjena i većem kvalitetu života građana naše zemlje i regiona Jugoistočne Evrope.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *