Bitcoin dostigao šestonedjeljni maksimum, sve više investicija iz tradicionalnog finansijskog sektora

Dodajte komentar

Bitcoin se popeo na najviši nivo od početka maja, podstaknut kripto inicijativama koje uključuju glavne igrače iz tradicionalnog finansijskog sektora.

Najveća digitalna imovina porasla je za čak tri odsto i trgovala se na 28.720 dolara u Singapuru, podižući ovogodišnji oporavak tokena na 74 odsto. Ether, Cardano i Solana, takođe su zabilježili dobitke, prenosi Bloomberg.

Bitcoin je porastao za više od pet odsto, što je najviši nivo od početka maja, prema Coin Metrics. Ovaj potez gurnuo je njegov mjesečni dobitak u zeleno. Ether je dodao 3,7 odsto – na 1.786,25 dolara. I dalje je u padu za više od četiri odsto na mjesečnom nivou.

Interesovanje za kriptovalute je visoko od kraja prošle nedjelje, kada je BlackRock, najveći svjetski menadžer imovine, podnio zahtjev za prvi spot bitcoin ETF u SAD. Prijava dolazi sedmicu nakon što je Komisija za hartije od vrijednosti tužila dvije najveće kripto berze, Binance i Coinbase. Mnogi su spekulisali o vremenu kada je BlackRock krenuo s inicijativom, posebno sa kompanijom Coinbase kao partnerom za čuvanje kriptovaluta.

Zatim je u utorak ujutro nova kripto berza, koju podržavaju finansijski giganti Charles Schwab, Fidelity Digital Assets i Citadel Securities objavila da je već nekoliko nedjelja aktivna i trguje bitcoinom i etrom. Fidelity aktivno prati razvoj kriptovaluta od 2014. godine. U proteklih nekoliko godina, kompanija je napravila Fidelity Digital Assets i kreirala aplikaciju za maloprodajne investicije bez provizije pod nazivom Fidelity Cripto.

SEEbiz

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *