Sve spremno za suđenje Donaldu Trampu

Dodajte komentar

Bivši američki predsjednik Donald Tramp danas bi trebao da se prvi put pojavi pred sudom u Majamiju u postupku u kojem je protiv njega podignuto 37 tačaka optužnice.

Suđenje bi trebalo početi u poslijepodnevnim satima po američkom vremenu, a sudski zvaničnici i policija već su postavili barikade i trake oko suda.

“Ovaj događaj shvatamo izuzetno ozbiljno. Postoji potencijal da se situacija pogorša, ali to nećemo dozvoliti. Donosimo dovoljno opreme da se nosimo sa gužvom bilo da se radi o pet ili 50.000 ljudi. Ne očekujemo nikakve probleme. Spremni smo”, rekao je šef gradske policije Manuel Morales.

Gradonačenik Majamija Francis Suarez takođe je rekao da je uvjeren da će gradska policija moći da se nosi sa protestima.

“Imam puno povjerenje da će naša policija imati adekvatan akcioni plan i resurse. Spremni smo za ono što će se dogoditi”, poručio je gradonačelnik.

Inače, Donald Tramp je uoči suđenja napustio Bedminster u Nju Džersiju, gdje je tokom vikenda igrao golf, te je odletio u Majami gdje je prenoćio u svom golf klubu.

Prema pisanju “CBS Newsa” povorka automobila koju štiti policija otpratiće Trampa do zgrade suda koja se nalazi u centru grada gdje će biti predat sudskom obezbjeđenju.

Optužnica koja se stavlja na teret Trampu ima ukupno 37 tačaka, a najveći dio njih (31) odnosi se na namjerno zadržavanje povjerljivih dokumenata. Preostale tačke optužnice odnose se na zadržavanje dokumenata, zavjeru radi ometanja pravde, koruptivno prikrivanje dokumenata, te davanje lažnih izjava.

(Klix.ba)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *