Tri godine IQOS-a u Crnoj Gori!

Dodajte komentar

IQOS je u Crnoj Gori prisutan pune tri godine, a svaki dan sve veći broj odraslih pušača uviđa prednosti prelaska sa cigareta na dokazano bolju alternativu.

Prva velika revolucija u duvanskoj industriji počela je prije više od deceniju kada je Philip Morris International (PMI) odlučio vizionarski da krene putem zamjene cigareta proizvodima koji su manje štetni. U cilju stvaranja svijeta bez duvanskog dima i konačnog okončanja pušenja ova kompanija u potpunosti je transformisala izuzetno stabilan i profitabilan biznis, što je potez do tada nezabilježen.

„IQOS je dokazano bolja opcija od nastavka pušenja cigareta. To je činjenica koju želimo da prenesemo svim punoljetnim pušačima, to je tema oko koje želimo da se razvija debata između nas, relevantnih institucija i donosilaca odluka. Prihvatanje naučno dokazanih alternativa i uklanjanje duboko ukorijenjenih predrasuda i zabluda ključno je za odbacivanje starih navika i cigareta“, izjavio je Radmilo Vlačić, direktor komercijalnih operacija kompanije Philip Morris za Crnu Goru.

Lansiranjem svoje globalno poznate bezdimne alternative na našem tržištu prije tri godine i IQOS potrošači u Crnoj Gori su se svrstali u inovativne i osviješćene jer su prihvatili nove tehnologije i odabirom alternative donijeli bolju odluku za sebe i za ljude oko sebe.

„Potrošači iz Crne Gore zapravo su jako brzo razumjeli naše poruke i shvatili da nisu svi duvanski proizvodi isti. To vidimo i iz istraživanja tržišta koje pokazuje da je veliki broj pušača u Crnoj Gori upoznat o postojanju alternativa, posebno IQOS-a i da traži promjenu na bolje. Dodatni podsticaj su sjajni rezultati naše strategije na globalnom nivou – 34,9% naših ukupnih neto prihoda dolazi od bezdimnih proizvoda koji su dostupni u prodaji na 78 tržišta širom svijeta. Prema posljednjim podacima, od lansiranja 2014. do danas, oko 25,8 miliona pušača je prešlo na IQOS, od kojih je oko 18,5 miliona zauvijek ostavilo cigarete. To su sjajne, i više nego ohrabrujuće, vijesti koje nam govore da koračamo pravim putem ka svijetu bez duvanskog dima“, ističe Vlačić.

Još jedan veliki korak i potvrda dobrog pravca kompanije predstavlja i odluka Američke agencije za hranu i ljekove (FDA) kao jednog od najznačajnijih regulatornih tijela iz ove oblasti na svijetu, da IQOS svrsta u proizvode modifikovanog rizika. To je zapravo konkretna potvrda da ovaj uređaj emituje manje štetnih materija, pa je i izloženost štetnim i potencijalno štetnim materijama manja kod korisnika IQOS-a nego kod pušača konvencionalnih cigareta. Razlog za to je što IQOS ne sagorijeva duvan, samim tim ne emituje duvanski dim, koji je glavni uzrok svih bolesti povezanih sa pušenjem. Svakako, trebalo bi imati u vidu da ni IQOS nije proizvod bez rizika jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.

Philip Morris International (PMI) je vodeća međunarodna duvanska kompanija koja radi na obezbjeđivanju budućnosti bez dima i dugoročno razvija svoj portfolio kako bi uključio proizvode i izvan sektora duvana i nikotina. Od 2008. godine, PMI je uložio više od 10,5 milijardi dolara u razvoj, naučno potkrepljenje i komercijalizaciju inovativnih proizvoda bez dima za punoljetne pušače koji bi inače nastavili da puše.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *