Popunjenost u Tivtu za 9% bolja nego 2019, uspostavljene nove avio-linije

Dodajte komentar

Prema uporednim podacima Turističke organizacije Tivat u prvih pet mjeseci ove godine zabilježena je procentualno bolju popunjenost u odnosu na isti period 2022. i referentne 2019. godine.

“Ukoliko uporedimo trenutnu popunjenost sa 2022. godinom imamo četiri puta više gostiju, a u odnosu na 2019. godinu taj broj je za devet posto veći. Same najave za ovu sezonu obećavaju da će 2023. godina biti sezona koju priželjkujemo,” ispričala je direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

Dobrim najavama za predstojeću turističku sezonu doprinosi i proširenje na nova emitivna tržišta i bolja povezanost Aerodroma Tivat sa više udaljenih zemalja svijeta.

“Ove godine, Aerodrom Tivat je uspostavio brojne konekcije koje do sada nisu bile aktivne. Po prvi put imamo liniju Kuvajt – Tivat, ove sedmice je uspostavljena linija sa Uzbekistanom, za destak dana kreće linija iz Rijada. Sve više se tržište Bliskog istoka približava Tivtu, mijenja se struktura gostiju. Imamo veliku zainteresovanost gostiju iz Zapadne Evrope. Mislim da Tivat više nije samo u regionu i na Balkanu prepoznat kao atraktivna destinacija, već sve više širimo svoju ponudu i privlačimo turiste iz nekih daljih krajeva svijeta,” istakla je direktorica TO Tivat.

Atraktivnosti Tivta kao destinacije doprinosi i bogat program kulturno-zabavnih, sportsko-društvenih i gastro manifestacija koje i ovog ljeta zajednički pripremaju TO Tivat, Opština Tivat, Centar za kultur i marine Luštica Bay i Porto Montenergo. Jedan od takvih velikih projekata je već u toku, Međunarodni karneval u Tivtu, koji okuplja preko 300 karnevalista iz 15 zemalja svijeta.

“Večeras imamo veliku karnevalsku povorku, biće održan koncert atraktivne grupe “Brasil Samba Show”, a nakon toga i koncert “Amadeus benda”, dok će u nedjelju biti održan dječiji karneval. Već naredne sedmice nastavljemo u sličnom duhu sa manifestacijom Gumball 3000. Riječ je o skupu preko 100 skupocjenih reli vozila. Tu je i Žućenica fest kojim godinama održavamo našu gastro, tradiconalnu kulturu. Nakon toga nastavljamo sa koncertima, kreće festival Purgatorije koji će dva mjeseca svako veče imati popunjenost sa različitim predstavama, mjuziklima i premijerama,” najavila je Lakičević.

Sjajan provod za mnogobrojne turiste koji će u narednom periodu boraviti u Tivtu, pripremili su i u marini Porto Montenegro.

“Mi u Porto Montegru smo izuzetno zadovoljni ovogodišnjom sezonom, koja je nama počela poprilično rano, organizaciom ESG Summit-a još u aprilu. Sezonu dočekujemo velikim događajima. Karte za treći po redu koncert Dina Merlina u Porto Montenegru su uveliko u prodaji. Koncert je planiran za 24. jun na našoj zelenoj površini, čuvenoj areni gdje se prošle godine igrao polo,” ispričao je PR menadžer marine Porto Montenegro Danilo Kalezić.

Sjajan program se nastavlja 1. jula velikim vinskim događajem SuperWine na bazenu Buddha-Bar, a 21. i 22. jula biće održan peti po redu Fashion Festival sa tri velike revije čuvenih svjetskih dizajnera. Jul se završava jednim novitetom, uzbudljivim Rubix festivalom koji će se održati od 28. do 30. jula.

“Rubix otvara čuveni John Malkovich, svojom predstavom “Infernal Comedy”. Sa njim će se na sceni naći 25 članova orkestra. Sljedeće večeri, 29. jula, britanski bend Morcheeba i čuveni DJ Francesco Tristano, koji paralelno svira i klavir, će prirediti zaista jedan spektakl na sceni. Treću noć festivala završavamo sa DJ-em Damianom Lazarusom iz UK,” najavio je Kalezić.

Sva tri dana festivala biće propraćena nizom radionica i značajnih gostiju koji će obilježiti kraj jula u tivatskoj marini. Ovakav sjajan program dodatno će doprinijeti izuzetnoj popunjenosti koju marina Porto Montenegro bilježi već u ovom periodu.

“Što se tiče popunjenosti naselja tu smo zaista izuzetno popunjeni, imamo između 90% i 95% ispunjenih kapaciteta u našem rentalu. Gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, ali najviše iz Ex-Jugoslavije, Britanije, Turske i naravno imamo goste i rezidente iz Rusije i Ukrajine,” kazao je Kalezić.

Mediabiro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *