CUP: Samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu politiku

Dodajte komentar

Crnogorsko udruženje poslodavaca ponovo je ukazalo na neophodnost uspostavljanja socijalnog dijaloga u Crnoj Gori koji je, kako ističu, dugo vremena marginalizovan i stavljen po strani.

“S obzirom na to da su svi politički učesnici svoje programe temeljili na obećanjima socijalnog karaktera, ohrabrujemo sve buduće konstituente vlasti da odmah nakon formiranja nove Vlade uspostave inkluzivni Socijalni dijalog i  drugačiji pristup saradnji izmedju Vlade, poslodavaca i sindikata, afirmišići pristup da samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu državu”, istakli su iz ovog udruženja u susret predstojećim izborima.

Kao najjače udruženje privrede, vjeruju da će nova vlada “imati dovoljno demokratskog kapaciteta i volje da pokrene stvarni  a ne simulirani socijalni dijalog, na opšte dobro čitave zajednice, jer nas očekuju izvjesne socio-ekonomske reforme”.

“Posebno pozdravljamo sve dobronamjerne političke subjekte koji afirmativno gledaju na uspostavljanje novog socijalnog dijaloga, zasnovanog na reprezentativnim predstavnicima vlasti, sindikata i poslodavaca. Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, zato i poručujemo: Radom do boljitka, dijalogom do naprekta”, zaključuje se u saopštenju CUP-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *