Air Montenegro organizovao prve charter letove sa tržišta zemalja Baltika

Dodajte komentar

Imajući u vidu značaj emitivnih tržišta zemalja Baltika, Estonije, Litvanije I Letonije na turistički promet I produženje turističke sezone u Crnoj Gori, smatramo da je važno što je Nacionalni avio prevoznik  “Air Montenegro” uspostavio avio saobraćaj između Crne Gore I zemalja Baltika, s obzirom da je Crna Gora izrazita avio destinacija, posebno za zemlje Baltika.

Današnji prvi let sa kojim je doputovalo 116 putnika iz Talina – Estonija dočekali su predsjednik  Odbora direktora To Montenegro – Air Montenegro Pavle Ljesar, član Odbora direktora Orhan Hodžić, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Tivta.

Predsjednik Odobora direktora TO Montenegro – Air Montenegro Pavle Ljesar je istakao da mu je velika čast što je danas u prilici da u ime Nacionalnog avio prevoznika Air Montenegro  poželi dobrodošlicu prvim putnicima naše kompanije iz Baltičkih zemalja, odnosno Talina – Estonija, kao I svim putnicima koji će do sredine oktobra dolaziti I iz Vilnusa I Rige (Litvanija I Letonija).

“Očekujemo da prevezemo blizu 22.000 putnika, što je od izuzetnog značaja za “Air Montenegro” I Crnu Goru, a naš važan partner Aerodromi Crne Gore, servisiranjem I opsluživanjem doprinosi ostvarenju zajedničkih ciljeva u interesu Crne Gore.”

Predsjednik Odbora direktora je zahvalio i svim službama “Air Montenegro”, kao I našem partneru tour operateru Join UP, zahvaljujući kojima smo danas ovdje.

“Na samom kraju, ali ne I najmanje važno, ističem važnost I zahvalnost posadama koje su pravi ambasadori “Air Montenegro” I Crne Gore , a koji ulažu maksimalne napore da svi letovi budu realizovani bezbjedno  I sigurno.”

Predsjednik Odobora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić je izjavio da su od početka godine opslužili preko 620 hiljada putnika, a od toga, petinu saobraćaja je realizovao „Air Montenegro“. „Maksimalno afirmišemo rad nacionalne avio kompanije koja iz dana u dan, u šta se možete uvjeriti na platformama u Podgorici i Tivtu, širi avio mrežu i povezuje našu zemlju sa nizom evropskih destinacija. To Montenegro je, prirodno, naš najvažniji i najbliži partner. Posebno nas raduje što nacionalni prevoznik u ova tri dana otvara linije iz Tivta za Talin, Viljnus i Rigu i što je najavljeno da će na ove tri rute, broj operacija do oktobra premašiti 200. Želim uspjeh u daljem radu i čestitam na pregalaštvu.“

U zajedničkoj organizaciji “Air Montenegro”, Nacionalne I lokalne turističke organizacije I Aerodroma Crne Gore, turisti su dočekani tradicionalnom crnogorskom dobrodošlicom posluženom od strane djevojaka u crnogorskim nošnjama.

Gosti iz Estonije su tokom kratkog  razgovora sa čelnicima naših kompanija izrazili zadovoljstvo zbog uspostavljanja chartera,  kojima je obezbijeđena bezbjedna I brza povezanost  tokom glavne I u post turističkoj sezoni. Takođe su se zahvalili na srdačnoj dobrodošlici I izrazili zadovoljstvo servisom “Air Montenegro” I aerodroma Tivat .

Tokom prethodne 2022. turističke godine Crnu Goru je sa tržišta Estonije posjetilo  više 64,27% turista koji su ostvarili 56,97% više noćenja  u odnosu na 2021. Godinu.

Takođe bilježimo rast i sa tržišta Litvanije, odnosno 58,68 % više turista I 62,03% više noćenja u istom uporednom period.

Turista iz Letonije  je tokom prethodne godine bilo 73,85% više, a realizovanih noćenja 67,25 u odnosu  na 2021. godinu

Prethodni statistički podaci ilustruju opravdanost uvođenja charter linija od strane Nacionalnog avio prevoznika Air Montenegro ka ovim destinacijama, imajući u vidu da bilježimo rast interesovanja,  sa tendencijom budućeg dinamičnog turističkog prometa sa ovih značajnih emitivnih tržišta.

Tour operater Join Up iz Letonije je zakupac letova koji je saobraćaj  vazduhoplovima Air Montenegro započeo današnjim prvim letom iz Talina – Estonija I u periodu od 28. Maja do 04. Oktobra je planirano 76 letova .

Letovi iz Vilnusa – Litvanija ka Tivtu počinju sjutra, 29. Maja do 06. Oktobra  sa takođe planiranih 76 letova.

Avio linije iz Rige-Letonija  se uspostavljaju u utorak 30 maja. I planirane su do 07. Oktobra sa 76 letova.

Ukupno je planirano da se realizuje 228 letova i preveze blizu 22.000 putnika.

https://www.youtube.com/watch?v=R1Pcyo5q_1c&authuser=0

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *