Za podsticajne mjere u turizmu 630.000 eura, privremeno zaključena podrška za digitalizaciju

Dodajte komentar

Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu imaće pet segmenata i ukupan budžet od 630.000 eura, rečeno je na juče održanoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu.

Riječ je o novcu koji će biti dodijeljen kroz javne pozive Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Pet mjera predstavljaju kontinuitet istih poziva iz ranijih godina. Tako će i ovog puta zainteresovani moći da se prijave za sredstva namijenjena:

  1. Organizovanju manifestacija odnosno festivala,
  2. Unapređenju ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu,
  3. Razvoju inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma,
  4. Razvoju MICE turizma
  5. Sprovođenju zajedničke kampanje sa turoperatorima.

Od ukupnog budžeta od 630.000 eura, sredstava MERT iznose 400.000 eura, a preostalih 230.000 su iz budžeta NTO.

Više detalja biće poznato nakon raspisivanja konkursa.

“Cilj Programa je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti”, istakli su iz MERT.

Juče je takođe objavljeno da je privremeno zatvorena Programska linija za podršku digitalizaciji, jer su sva sredstva rezervisana za do sada pristigle prijave.

“Nakon evaluacije zahtjeva i eventualnog oslobađanja finansijskih sredstava u okviru ove programske linije bićemo u mogućnosti da nastavimo obradu podnešenih zahtjeva po redosljedu prispijeća prijava, a do utroška predviđenog iznosa podrške”, naveli su u objavještenju.

Takođe su najavili mogućnost da određena sredstva iz drugih programskih linija budu dodijeljena ovoj, nakon čega će dodjela sredstava za digitalizaciju biti nastavljena.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *