ĐUROVIĆ: Osnovne životne namirnice najjeftinije u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Tokom naredne sedmice akciji “Stop inflaciji” priključiće se još jedan broj kompanija, najavio je ministar Ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović. On je tokom učešća na “Western Balkans Summit-u” koji se održava u Tivtu poručio da je Crna Gora najjeftinija zemlja kada je riječ o osnovnim životnim namirnicama.

“Naše kompanije su pokazale društvenu odgovornost i prepiioznale su potrebu da budu partner gradjanima i da vrate dio profita građanima Crne Gore”, rekao je Đurović.

On je kazao da će u narednom perdiodu Vlada uticati na  razvoj ESG standarda, podsjećajući da u narednom periodu planiraju da investiraju u privredu kroz podsticajne mjere u vrijednosti od osam miliona eura.

“Želimo da podržimo biznise koji se zasnivaju na prealzak na zeleno poslovanje. Naše kompanije prepoznaju potrebu da implementiaju ESG standard ali mi moramo raditi na organizevanju savjetnika koji bi pomogao kompanijama kako da implementiraju te standarde”, rekao je Đurović.

On je kazao da je Vrata otvorena za sve investitore posebno one čiji biznisi podržavaju ESG standard.

Jelena Ristić, izvršna direktorica Mastercarda za Crnu Goru, Srbiju i BiH kaže da u toj kompaniji veliku pažnju posvećuju ESG standardima.

“Plan nam je da od januara 2028. Godine novo izdate kartice budu napravljene od održive plastike što znači da neće više biti PVC”, kazala je Ristić.

(MediaBiro)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *