Tri načina za uštedu novca korišćenjem platnih kartica

Dodajte komentar

Sigurno vam je poznata situacija kada već dugo želite nešto da kupite i čekate pravi trenutak za to. Posjećujete različite prodajne objekte i upoređujete cijene. Razmišljate postoji li sada ili u nekoj skoroj budućnosti mogućnost za kupovinu uz dodatni popust, pa onda i da li će to važiti za plaćanje kešom ili karticom. Još uvijek niste načisto sa tim da li platiti odmah sve ili podijeliti iznos na rate. A proizvodi koji se poručuju iz inostranstva, dilema su za sebe.

Ako kupujete onlajn, jasno vam je da će to teško ići bez platne kartice. Međutim, da li znate koliko se isplati plaćanje karticama i u prodajnim objektima, bez obzira na to da li posjedujete debitnu karticu ili karticu za plaćanje na rate? Ukoliko niste sigurni možete li na ovaj način dodatno uštedjeti, vrijeme je da saznate.

Erste povoljnosti: popusti za plaćanje Erste karticama

Bilo da posjedujete Erste Mastercard debitnu ili kreditnu karticu, ako je koristite za plaćanje u prodajnim objektima širom Crne Gore, velika je mogućnost da ćete ostvariti poseban popust. Ukoliko opremate stan, kupujete poklon za punoljetstvo ili dječiji rođendan, obnavljate garderober ili čekate vikend da „pobjegnete“ na dva dana na more ili planinu, imajte na umu da u preko 300 prodajnih objekata koji se nalaze u svim crnogorskim opštinama možete ostvariti i do 30% popusta plaćajući Erste karticama.

U slučaju da u prodajnom objektu uočite naljepnicu sa natpisom „Erste povoljnosti“, znaćete da je to to. Svakako, možete se unaprijed pripremiti i planirati kupovinu tako što ćete ovdje pretražiti sva prodajna mjesta koja nude popust, kao i o kom se procentu popusta radi.

Ako Erste Mastercard debitnu ili kreditnu karticu koristite za plaćanje u prodajnim objektima širom Crne Gore, velika je mogućnost da ćete ostvariti poseban popust. 

Pored toga, ono što već dobro znaju svi koji koriste Erste Mastercard platne kartice jeste da često mogu računati na nagradne igre u kojima se isplati učestvovati, kao i na posebne povoljnosti za plaćanje karticama.

Ratka: kartica kojom trgujete na rate i ostvarujete gotovinski popust

Ako vas je oduševilo to što se Ratka, kartica na rate Erste banke, tretira kao gotovina, zbog čega uvijek ostvarujete popust u prodajnim objektima koji nude popust za gotovinsko plaćanje, čekajte samo da čujete ovo. Ovom karticom možete plaćati na rate u svim prodajnim objektima u zemlji i inostranstvu koji nude mogućnost plaćanja karticama. Kod nas se podrazumijeva i to da na isti način možete kupovati onlajn.

Prodavcu ne morate postavljati nikakva pitanja, čak ni govoriti da ćete kupiti na rate. Samo prislonite karticu.

Prodavcu ne morate postavljati nikakva pitanja, čak ni govoriti da ćete kupiti na rate. Samo prislonite karticu i ukupan iznos će se sam podijeliti na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 12, 18 ili 24 mjesečne rate. Kad sve ovo znate, vrijeme je da saznate zašto je „drugačija od drugih“ drugo ime ove kartice i šta vam treba da bi jedna bila vaša.

Onlajn kupovina: svidjeće vam se i zbog ušteda

Ako nas pratite na Facebook-u i Instagramu, Erste Sveznalica vam je dobro poznat lik, koji iz nedjelje u nedjelju sa vama dijeli razne zabavne, edukativne i često nevjerovatne činjenice o svijetu koji nas okružuje, a jednom mjesečno pripremi i kviz, u kojem poklonom iznenađenja obraduje najsrećnije među vama. Šta mislite, odakle našoj Sveznalici sva ta znanja?

Istina je da nešto od toga usvoji u razgovoru sa drugima, nešto putem filmova, serija i medija, ali za najveći dio toga što dijeli sa nama „krive“ su knjige. Sveznalica nam je otkrila tajnu rekavši da ih često nabavlja onlajn. Izdanja koja ne može naći kod nas kupuje preko inostranih sajtova. Jednostavno – pronađe to što joj treba, nekad se obraduje kodom za popust, plati karticom, skoro uvijek dobije besplatnu dostavu, a zatim prati pošiljku, koja joj stiže na kućni prag.

Isti princip važi za sve ostale proizvode – lakše ćete uporediti cijene proizvoda onlajn nego ako biste išli od prodavnice do prodavnice, ne morate se pomjeriti sa kauča i trošiti vrijeme i novac na prevoz, već sve možete obaviti preko telefona ili računara i uz pomoć internet konekcije, a zatim sačekati informaciju o dostavi.

Pratite potrošnju putem mBanking aplikacije dostupne za Android i iOS uređaje.

Na kraju, ne zaboravite da pratite potrošnju, kako se stvari ne bi otrgle kontroli. Najlakši način za to je putem mBanking aplikacije dostupne za Android i iOS uređaje. Osim ovoga, putem aplikacije možete plaćati račune i izmirivati obaveze u nacionalnom prometu po nižoj proviziji. Kao što znate, ušteda nikad dosta, a ako imate neki trik na ovom polju da podijelite sa nama, pišite nam. Neće samo Erste Sveznalici biti drago da to čuje. 🙂

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *