Evropa sad i Demokrate protiv ukidanja neradne nedjelje

Dodajte komentar

Demokratska Crna Gora neće glasati za izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, koje predviđaju ukidanje neradne nedjelje, poručio je predsjednik Kluba poslanika te partije Boris Bogdanović.

“Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti”, poručio je Bogdanović.

“Odluka o zadržavanju ili ukidanju neradne nedjelje ne zavisi od onih koji mijenjaju svoje stavove u zavisnoti od političkih potreba i izbornoh kampanja, pa su ranije bili za ukidanje, a sada navodno protiv ukidanja, već isključivo od poslanika aktuelnog saziva Skupštine, jer je predlogom koji smo čuli predviđeno da se izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini usvoje najkasnije u maju, kako bi se isti mogao primjenjivati od 1. juna i nastupajuće turističke sezone”, kazao je Bogdanović.

On ističe da Demokrate u odnosu na navedeno pitanje ostaju principijelni i dosljedni.

“Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti”, kazao je Bogdanović.

Neradna nedjelja više nikada, kako kaže on, neće biti radna, ako o tome budu odlučivale Demokrate.

“Nedjelja je u kulturnom i tradicionalnom smislu više od neradne nedjelje. Nadamo se da će se jednoga dana uspostaviti društveni konsenzus o važnosti odmora i slobodnog vremena, te da će se svi složiti da nedjelja treba ostati dan posvećen porodici, kulturi, tradiciji, zajedničkom odmoru i druženju s najbližima”, poručio je Bogdanović.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić poručio je na Tviteru da se njegova politička organizacija zalaže da nedjelja i dalje bude neradni dan za zaposlene u trgovini.

“Protiv smo ponovnog uvođenja radne nedjelje u Crnoj Gori. Uvijek ćemo se, kao i do sada, boriti za maksimalna radnička prava na finansijski održiv način”, napisao je Spajić.

Kako je naveo, PES će se posebno baviti radničkim pravima kroz program “Evropa sad 2” i mnoge druge reforme koje će uslijediti.

Podsjećamo, iz Ministarstva ekonomskog razvoja su najavili da je blizu dogovor da se nedjeljom u marketima radi po skraćenom radnom vremenu tokom ljetnje i zimske sezone.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *