NLB Banka obilježila Dan planete Zemlje sadnjom stabala u OŠ “Radojica Perović”

Dodajte komentar

Jačanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine jedno je od starteških opredjeljenja NLB Banke u okviru Politike korporativne društvene odgovornosti. Briga o prirodi jedan je od naših najvažnijih zadataka, što uvijek iznova pokazujemo načinom razmišljanja, poslovanja i djelovanja. Zato smo odlučili da Dan planete Zemlje obilježimo sadnjom stabala u OŠ „Radojica Perović“.

Akcija sadnje organizovana je u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine, a u školi su posađena stabla lipe, platana i fotinije, te zasađeno sjeme suncokreta.

“Mi smo ambiciozni, znatiželjni ljudi koji su spremni da uče kontinuirano- to su naše NLB vrijednosti. Sadnja drveća zaista jeste jedna od aktivnosti kojom podržavamo našu zemlju ali takođe i prilika za sve nas, cijelu NLB porodicu, da učimo radeći ovakve stvari i na taj način ojačamo naš timski duh. Spremni smo na promjene koje će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u našem regionu. Neka ova drveća proizvedu kiseonik i stvore hlad za sve svijetle buduće generacije naše države – ovo je naša želja”, poručio je Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke.

Zaposleni NLB Banke su u društvu osoblja škole, učenika i njihovih roditelja, te sugrađana koji su se našli u školskom dvorištu zasadili 16 stabala i započeli prvu u nizu aktivnosti koje će biti organizovane u narednom periodu. Naredne sedmice ozeleneće se još tri dvorišta u Podgorici, a nakon toga školsko dvorište u Bijelom Polju. Održivost u najširem smislu stavili smo u središte naših poslovnih odluka i akcija sa ciljem da stvorimo bolje tragove za generacije koje dolaze. Naša misija je da u narednih pet godina ozelenimo sva školska dvorišta u Crnoj Gori. 

Briga o prirodi nije zadatak na koji se treba osvrnuti jednom ili nekoliko puta godišnje, već svakodnevno treba razvijati svijest o tome na koje sve načine ličnim djelovanjem doprinosimo zaštiti prirode i njenom očuvanju. Zdrave i korisne navike uče se od malena, zato smo i ovu akciju organizovali uz naše najvažnije i najmlađe pomoćnike.

NLB grupa nastavlja svoju misiju, uvjerena da je svaki korak koji napravimo, korak bliže ka prirodi kakvoj težimo – očuvanoj, zaštićenoj, našoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *