Tržište kriptovaluta se probudilo tokom marta

Dodajte komentar

Napetosti s početka godine umirile su ulagače u kriptovalute, ali izgleda da je s dolaskom proljeća u martu tržište procvjetalo i zabilježena nešto dinamičnija situacija u smislu trgovanja nego unazad nekoliko mjeseci. Većina najjačih kriptovaluta zabilježila je dvocifreni rast na mjesečnom nivou.

Prema podacima kojima barata Bitcoin Casinos, bitcoin, tether i ethereum su kritpovalute kojima se trgovalo u najvećoj mjeri u martu. Konkretnije, bitcoin je dosegnuo 1,19 biliona dolara, tether 1,18 biliona i ethereum 324,4 milijarde dolara. Nevjerovatne brojke, ali tržište kriptovaluta je izuzetno dinamično i “nikada ne spava”.

Od preostalih kriptovaluta treba istaći da je obim trgovanja iznosio 157,6 milijardi dolara za USD Coin, 104,9 milijardi za binance USD, 96,6 milijardi za XRP, arbitum je stigao do 24,4 milijarde, dogecoin do 19,1 milijardi i conflux do 18,7 milijardi.

A u februaru je sve djelovalo prilično loše… Bitcoin je dosegao skromnijih 686,2 milijardi dolara, a tether je bio 11 odsto slabiji nego u martu. Ethereum je sa 198,9 milijardi dolara stigao do spomenutih 324,4 milijarde u martu.

Ne treba smetnuti s uma da je pozitivna situacija s kriptovalutama direktan uticaj negativne situacije s tradicionalnim finansijskim institucijama. Bankroti banaka, inflacija, globalne krize svih vrsta utiču na rast kriptovaluta. Jer, kriptovalute imaju ulogu zlata, njihova vrijednost je stabilna u svakom trenutku, a na njima se praktično uvijek može zaraditi. Zato se oni koji imaju novac za ulaganja, a ne žele previše da rizikuju, sve više okreću kriptovalutama.

Biće zanimljivo vidjeti brojke za april jer ovim tempom bi trebalo da uveliko nadmaše mart, a to bi već značilo pozitivan trend i poziv “spavačima” da krenu što prije u kriptobiznis.

ICT Business

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *