Twitter postao partner s eTorom: Lakše trgovanje dionicama i kriptovalutama

Dodajte komentar

Twitter će svojim korisnicima omogućiti pristup dionicama, kriptovalutama i drugoj finansijskoj imovini kroz partnerstvo s firmom eToro.

“Nova mogućnost od danas je dostupna u Twitter aplikaciji. Korisnicima će omogućiti pregled tržišnih grafikona na proširenom rasponu finansijskih instrumenata, te kupovinu i prodaju dionica i druge imovine s eToroa”, rekli su za CNBC.

Trenutno je već moguće vidjeti podatke o trgovanju u stvarnom vremenu iz TradingViewa na indeksnim fondovima kao što je S&P 500 i dionicama nekih kompanija kao što je Tesla. To se može učiniti korištenjem Twitterovog “cashtags”-a: tražite simbol tickera i umetnete znak dolara ispred njega, nakon čega će vam aplikacija prikazati informacije o cijeni iz TradingViewa pomoću API-ja (programski interfejs aplikacije).

Uz eToro partnerstvo, Twitter cashtagovi će se proširiti kako bi pokrili mnogo više instrumenata i klasa imovine, rekao je portparol eToroa za CNBC.

Takođe ćete moći da kliknete dugme “pogledaj na eToro-u”, koji vodi do te strancie, a zatim kupiti i prodati imovinu na njegovoj platformi. EToro koristi TradingView kao svog partnera za tržišne podatke.

“Kako smo u posljednje tri godine neizmjerno rasli, vidjeli smo da sve više naših korisnika komunicira Twitterom i edukuje se o tržištima”, rekao je Yoni Assia, izvršni direktor eToroa za CNBC.

“Postoji vrlo kvalitetan sadržaj u stvarnom vremenu s finansijskom analizom firmi i onome što se događa širom svijeta. Vjerujemo da će nam ovo partnerstvo omogućiti da dosegnemo nove klijente i bolje povežemo brendove Twitter i eToro”, dodao je.

Ovo partnerstvo za Twitter znači rijedak i značajan poslovni dogovor, otkako je Elon Musk preuzeo dužnost izvršnog direktora nakon što je prošle godine kupio platformu za 44 milijarde dolara.

“Osnovan u Izraelu 2007, eToro je internet brokerska kuća koja korisnicima omogućava kupovinu i prodaju dionica, kriptovaluta i indeksnih fondova. Među njegovim najpopularnijim stavkama je funkcija koja ljudima omogućava oponašanje strategija trgovanja drugih korisnika. Firma ima više od 32 miliona registrirovanih korisnika širem Evrope, Azije i Sjedinjenih Država”, rekao je Assia.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *