Blackstone prikupio 30,4 milijardi dolara za svoj fond za nekretnine

Dodajte komentar

Blackstone je prikupio 30,4 milijardi dolara za svoj fond Blackstone Real Estate Partners X, što ga čini najvećim zatvorenim investicionim fondom ikada u sektoru nekretnina i privatnog kapitala, objavila je kompanija u utorak.

Završno zatvaranje desetog izdanja globalne strategije nekretnina (BREP X) pokazuje da Blackstone prikupio oko 50 posto više nego što je to bilo u slučaju prikupljanja sredstava za svoj Blackstone Real Estate Partners IX, koji je završio na 20,5 milijardi dolara u 2019. Kompanija ovaj rezultat pripisuje činjenici da su uspjeli da svojim klijentima pruže atraktivan povrat ulaganja, pri čemu je serija BREP ostvarila interne stope povrata od 16 posto u posljednjih 30 godina.

U svakom tržišnom ciklusu smo pružili svoje klijente koristeći naše uvide i prednosti da koncentrišemo njihov kapital u investicije koje su spremne da isporuče jake povrate. Ovo prikupljanje sredstava koje postavlja rekorde odražava povjerenje koje smo izgradili sa našim ograničenim partnerima i zahvalni smo na njihovom kontinuiranom povjerenju dok ulazimo u uvjerljivo okruženje za ulaganja.”, rekla je Kathleen McCarthy, potpredsjednica globalnog odjela Blackstone Real Estate.

Ken Caplan iz globalnog odjela Blackstone Real Estate rekao je: “Vjerujemo da je trenutno tržište skrojeno za Blackstone nekretnine. Napravili smo neke od najboljih investicija u periodima koje karakteriše volatilnost tržišta i dislokacija koje vidimo danas. Štaviše, odabir sektora nikada nije bio kritičniji jer smo svjedoci dijeljenja učinka unutar nekretnina”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *