Sedam kandidata za direktora To Montenegra

Dodajte komentar

Na konkurs za izvršnog direktora ToMontenegra stiglo je sedam prijava, saznaje “Dan”.

Za prvog čovjeka nacionalne avio-kompanije konkurisali su: Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Mark Anžur, Vejn Pirs, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski.

Pavićević je nekadašnji generalni sekretar Instituta računovođa i revizora, radio je u komercijalnoj, finansijskoj, tehničkoj službi Montenegro erlajnsa kao i poslove iz djelokruga pomoćnika izvršnog direktora.

Ćorović je advokat iz Podgorice, nije poznato da je imao ikakvo iskustvo u vazduhoplovstvu.

Anžur je bio direktor slovenačke Adria ervejz, koja je bankrotirala 2019. godine.

Pirs je švajcarski vazduhoplovni stručnjak sa radnim iskustvom u više velikih avio kompanija, ali postoji zakonska prepreka za njegov izbor jer ima više od 70 godina starosti.

Vuk Stojanović je pilot i menadžer vazduhoplovstva. Bio je komercijalni direktor Montenegro erlajnsa do 2014. godine, zatim je radio kao menadžer ili savjetnik u više avio kompanija. Trenutno je član borda direktora ToMontenegra.

Lakić je službenik Ministarstva kapitalnih investicija.

Jandreoski je vazduhoplovni stručnjak iz Makedonije. Bio je direktor Aerodroma Crne Gore od jula 2021. do avgusta 2022. kada je smjenjen.

Odluku o novom direktoru donijeće komisija u kojoj je, pored članova Odbora direktora ToMontenegra, i državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović.

Intervjui sa kandidatima biće obavljeni sjutra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *