Unija slobodnih sindikata, Savez sindikata i CUP potpisali Sporazum o saradnji

Dodajte komentar

Imajući u vidu značaj socijalnog dijaloga za ukupan društveno-ekonomski razvoj, Crnogorsko udruženje poslodavaca, Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Savez sindikata Crne Gore potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazum su potpisali predsjednik CUP prof. dr Vasilije Kostić, generalni sekretar USSCG Srđa Keković i generalni sekretar SSCG Duško Zarubica u prostorijama Media centra Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

“Potpisivanjem Sporazuma formalno je uspostavljen okvir saradnje koji podrazumijeva partnerstvo, međusobno uvažavanje i poštovanje, transparentnost i razmjenu informacija. Predmet saradnje odnosi se prije svega na promovisanje socijalnog dijaloga na novim osnovama. Uspješan socijalni dijalog podrazumijeva socijalno partnerstvo uz kompromis o strukturi demokratskih društvenih promjena uz razvijanje svijesti o postojanju zona zajedničkog interesa, uprkos svim razlikama, te dinamici promjena i njihovoj socijalnoj cijeni”, saopšteno je iz Unije slobodnih sindikata.

Poslodavci i sindikati, djelujući na društveno odgovoran način, vodiće računa o komplementarnosti svojih programa, projekata i aktivnosti u cilju stvaranja sinergijskog efekta na društvo u cjelini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *