Od sjutra jednokratna pomoć najugroženijim penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđenja

Dodajte komentar

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je da sjutra kreće isplata jednokratne pomoći građanima koji primaju materijalno obezbjeđenje i penzionerima sa najnižim primanjima koji su pogođeni inflacijom uslijed rasta cijena električne energije i energenata.

Ove isplate obezbijeđene su kroz pomoć Evropske unije Crnoj Gori, u iznosu od 30 miliona eura, od čega je prva tranša od 27 miliona eura uplaćena 23. marta.

“U komunikaciji sa firektorom Fonda PIO utvrđeno je da su stvorene sve procedure za isplatu ovih sredstava. Ići će prvo isplata korisnicima koji imaju račune u poslovnim bankama, a narednih dana i ostalima”, naveo je Damjanović na sjednici Vlade.

Pomoć u iznosu od 150 eura dobiće korisnici najniže penzije, privremene nakanade kod Fonda PIO i materijalnog obezbjeđenja boraca, dok će porodice koje primaju MOP dobiti po 350 eura. Za penzionere sa najnižim penzijama i korisnicima materijalnog obezbjeđenja predviđena je pomoć od 8,3 miliona eura.

“Ovim paketom jednokratne pomoći u iznosu od 150 eura obuhvaćeno je 40.342 korisnika najniže penzije, za šta je bilo potrebno isplatiti 6.051.300 eura, 104 korisnika privremene naknade kod Fonda PIO za šta je potrebno isplatiti 15.600 eura i 446 korisnika materijalnog obezbjeđenja boraca zašta je potrebno isplatiti 66.900 eura. Paketom pomoći u iznosu od 350 eura obuhvaćeno je 6.272 porodice korixnika materijalnog obezbjeđenja, za šta je potrebno isplatiti 2.195.200 eura”, rekao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *