Azijska tržišta: Indeksi pali, Indija povukla iznenađujući potez

Dodajte komentar

Azijsko-pacifička tržišta uvelike su pala u četvrtak jer je Wall Street pregledao najnoviji izvještaj ADP-a o privatnim platama, koje je pokazalo usporavanje rasta broja radnih mjesta u martu.

Indijska centralna banka zadržala je svoju referentnu kamatnu stopu ili političku otkupnu stopu na 6,50%, prkoseći očekivanjima da će Reserve Bank of India porasti za 25 baznih bodova. Indijska rupija oslabila je 0,15 posto ubrzo nakon objave.

Nifty 50 dobio je 0,15% – što je suprotno prevladavajućem trendu jer su referentni indeksi u cijeloj regiji nastavili da bilježite pad.

Japanski Nikkei 225 vodio je gubitke u regiji jer je skliznuo 1,08%, a Topix je izgubio 0,91%. Južnokorejski Kospi pao je 0,7%, a Kosdaq je zabilježio manji gubitak od 0,69%.

Australijski S&P/ASX 200 skliznuo je 0,26%. Hongkonški Hang Seng indeks trgovao se neznatno u porastu, dok je Hang Seng Tech indeks pao za 0,49%, prenosi SEEbiz.

Tržišta u Australiji i Hong Kongu zaključiće nedjeljna trgovanja u četvrtak, jer će njihova tržišta biti zatvorena zbog praznika u petak.

U kontinentalnoj Kini, i Shanghai Composite i Shenzhen Component neznatno su porasli.

Tokom noći u SAD-u Nasdaq Composite zabilježio je treću uzastopnu sesiju gubitka, izgubivši 1,07%, dok je široki S&P 500 pao za 0,25. Dow Jones Industrial Average je, međutim, ojačan boljim rezultatima zdravstvenih dionica te je zatvorio 0,24% više.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *