Na Cetinju će se graditi nova sportska dvorana (FOTO)

Dodajte komentar

Prijestonica će dobiti modernu  sportsku dvoranu a za realizaciju ove investicije gradska uprava raspisala je tender čija je vrijednost 8,34 miliona eura.

Tender je otvoren do 27. aprila a rok za izradu sportske dvorane je 29 mjeseci od dana zaključivanja ugovora i obuhvata rok za izradu glavnog projekta i rok za njegovu reviziju te period gradnje.

Idejno rješenje izradio je BIRO 81000, koji je pobijedio na konkursu.

Prema projektu he predviđena gradnja sportske hale čija će spratnost biti visoko prizemlje, a gradiće se na parceli površine 5.500 m2. Broj mjesta za posjetioce je minimum 2.408, od čega  2136 fiksnih, a preostala mjesta mogu biti ostvarena na četvrtoj strani terena kao teleskopske tribine.

Sportski objekat trebalo bi da sadrži sportsku dvoranu, tribine minimum sa tri strane terena, od čega su dvije duže strane. Vip sektor na tribinama sa VIP sobom i dio za medije na tribinama. Prema projektu, objekat će imati četiri svlačionce površine od 30 do 35 m² sa najmanje šest do osam tuševa i dvije čija će površina biti 16 m², prostorije za sudije i komesare, ambulanta sa neophodnim sadržajem i prostorija za doping kontrolu sa čekaonicom i toaletom za testiranje, prostorije za redare, te dio za osobe sa posebnim potrebama.

Pogledajte galeriju:

Foto: Instagram BIRO 81000

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *