Žugić-Šeldon: Sanirati ranjivost u fiskalnoj sferi i obuzdati rast javnog duga

Dodajte komentar

Guverner CBCG, Radoje Žugić i šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Kristofer Šeldon sastali su se danas i razgovarali o ekonomskoj situaciji u državi, saopštili su iz Centralne banke Crne Gore.

Žugič i Šeldon istakli su potrebu saniranja ranjivosti u fiskalnoj sferi, prvenstveno obuzdavanja rasta javnog duga, kao i podsticanja realnog sektora koji je zamajac razvoja privrede.

„Svjetska banka i Centralna banka Crne Gore imaju veoma uspješnu saradnju, koja će se u narednom periodu dodatno unapređivati“, konstatovano je na sastanku.

Kako saopštavaju iz CBCG, Žugić je zahvalio predstavniku Svjetske banke na kontinuiranoj podršci koju ova institucija pruža Centralnoj banci Crne Gore, prvenstveno u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na modernizaciju platnog prometa.

Šeldon je najavio i podršku Svjetske banke CBCG na planu primjene međunarodnih standarda i najboljih praksi u oblasti bankarske supervizije i sanacije.

Kako dodaju iz CBCG, na sastanku je bilo riječi i o predstojećem učešću crnogorske delegacije na Godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, kao i o organizaciji sastanka Belgijsko-holandske konstituence, čiji će domaćin u maju biti Crna Gora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *