Turisti se ne odvajaju od “tehnologije”: Na put sa digitalnim novčanikom

Dodajte komentar

Nakon korona krize svijet se promijenio i u načinu putovanja i interesovanja putnika, a tehnologija je postala neodvojiv dio kada je riječ o organizaciji putovanja.

Glavni trendovi za 2023.godinu su, prema istraživanju Smartwell-a digitalno angažovanje putnika i digitalna transformacija. Jer, kako kažu, putnici će sve više koristiti beskontakne tehnologije, od prijavljivanja na let ili u hotel, do naručivanja hrane. Ovi alati im pružaju zdravstvenu i bezbjednosnu podršku, a istovremeno su pojednostavili sve obaveze koje moraju da se završe do polaska na put.

Posebne promjene odnose se na digitalne novčanike. Nedavno je jedno istraživanje pokazalo da je gotovo 90 odsto Amerikanaca prihvatilo digitalna plaćanja, a 30 odsto njih je reklo da očekuje da će koristiti tri ili više digitalnih novčanika u narednih nekoliko godina. Mnogi, dakle, već sada umjesto za novčanikom tokom plaćanja posežu za mobilnim telefonom, a najveće promjene se vide u vazduhoplovnoj industriji. Ovo je takođe trend za 2023, jer se predviđa još noviteta koji će poboljšati efikasnost, bezbjednost i mobilnost putnika na aerodromima.

Zanimljivo je da se putnici sve više oslanjaju i na osiguranje tokom putovanja. Kako se navodi u ovom istraživanju, sve više njih želi da se u potpunosti zaštiti prije polaska na put kako ne bi došli u neke nepredviđene okolnosti. Na primjer, jedna anketa je pokazala da 79 odsto ispitanika kaže da planira da kupi putno osiguranje u ovoj godini.

I na kraju, ako je trend češće druženje sa telefonom i drugim uređajima, onda bi posebnu pažnju trebalo posvetiti i sajber bezbjednosti. U industriji putovanja i turizma pokušaji digitalnih prevara su u prošloj godini porasli za 150 odsto.

Politika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *