“To Montenegro” raspisao oglas za novog direktora

Dodajte komentar

Na sajtu Zavoda za zapošljavanje objavljen je danas oglas za izbor i imenovanje izvršnog direktora nacionalnog avio-prevoznika “To Montenegro”. Oglas je na osnovu prethodne odluke Odbora direktora kompanije i saglasnosti resornog Ministarstva kapitalnih investicija.

U javnom konkursu se navodi da izvršni direktor imenuje na na mandat od četiri godine.

“Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat mora da ispunjava sljedeće posebne uslove: najmanje VII 1 nivo kvalifikacija obrazovanja, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima u nivou tražene kvalifikacije obrazovanja na rukovodećim poslovima, aktivno znanje engleskog jezika”, navodi se u oglasu.

Kako se navodi prednost imaju kandidati sa iskustvom iz oblasti vazdušnog saobraćaja.

“Pravo prijavljivanja na konkurs imaju i državljani drugih država u skladu sa Zakonom. Uz prijavu na konkurs kandidat za Izvršnog direktora treba da dostavi sljedeće dokaze: diplomu o stečenom obrazovanju ili fotokopiju ovjerenu pred nadležnim organom, dokaz o radnom iskustvu (uvjerenje ili neki dr. dokaz), fotokopiju lične karte ili pasoša, uvjerenje od nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, kratka prezentacija vizije dalje strategije razvoja kompanije”, navodi se u oglasu.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Podsjetimo Uprava za inspekcijske poslove (UIP) donijela rješenje da je sadašnji v.d. direktora Saša Radović nezakonito imenovan na tu poziciju, zbog čega je kaznila “To Montenegro” sa 1.000 eura.

Radović je 2021. godine uzeo otpremninu od 76.000 eura u “Budvanskoj rivijeri”, a u decembru počeo da radi u

“ToMontenegro” iako zakon definiše da se neko ko je uzeo otpremninu ne može opet zaposliti u državnoj firmi u roku od pet godina, odnosno može ako vrati cijeli iznos otpremnine.

UIP je u ponedjeljak odbacila zahtjev “ToMontenegra” za odlaganje izvršenja njihovog rješenja kojim su zatražili da Radović bude smijenjen do 16. marta, podnese ostavku ili vrati otpremninu od 76 hiljada eura “Budvanskoj rivijeri”.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *