To Montenegro prihvatio nalog inspekcije: Radović vraća otpremninu ili dobija otkaz

Dodajte komentar

To Montenegro prihvatio je prekršajnu odgovornost za nezakonito zapošljavanje vršioca dužnosti direktora Saše Radovića, potvrđeno je Televiziji Crne Gore u Upravi za inspekcijske poslove (UIP).

Kompanija će zbog toga platiti 1.000 eura kazne, a predsjednik Odbora direktora Pavle Ljesar 100 eura.

Inspekcija je, prema saznanjima TVCG, donijela rješenje kojim je naložila To Montenegru da u roku od deset dana otkloni nepravilnost u postupku zasnivanja radnog odnosa sa Radovićem. To znači da Radović u narednih deset dana mora dobiti otkaz ili vratiti 76.000 eura otpremnine Budvanskoj rivijeri.

“Ako ne postupe po donešenom rješenju, inspektor će donijeti zaključak kojim bi se kompanija ponovo kaznila”, rečeno je TVCG iz UIP.

Inspektori rada kontrolisali su To Montnegro sredinom februara po prijavi Budvanske rivijere, kojoj je Radović prethodno odbio da vrati otpremninu.

On je 15. decembra imenovan za v.d. direktora To Montenegra, iako je time prekršen Zakon o radu jer zbog otpremnine koju je 2021. uzeo od Budvanske rivijere nije mogao zasnovati radni odnos u državnoj upravi u narednih pet godina.

Radović je po istom principu 2015. godine uzeo 19.000 eura otpremnine od Nacionalne turističke organizacije, u kojoj je bio direktor od 2007. godine.

Nakon što je sporazumno prekinuo radni odnos, godinu kasnije je profesionalno angažovan kao predsjednik borda Budvanske rivijere, ali tada nije pokrenuto pitanje vraćanja otpremnine. Njega je za v.d. direktora To Montenegra izabrala Vlada krajem prošle godine.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *