Citigroup otpušta stotine zaposlenih

Dodajte komentar

Citigroup Inc. ukida stotine radnih mjesta u cijeloj kompaniji , a među pogođenima je i odjeljenje investicijskog bankarstva diva s Wall Streeta.

Smanjenja iznose manje od 1% Citigroupove radne snage od 240.000 ljudi. Zaposleni u operativnoj i tehnološkoj organizaciji i odjelu za preuzimanje hipotekarnih kredita u SAD-u takođe su među pogođenima.

Rutinski rezovi dio su normalnog poslovnog planiranja Citigroupa, rekli su ljudi. Nije bilo širokog mandata za menadžere da otpuštaju osoblje; umjesto toga, različite podjele bore se s različitim razlozima rezova.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko nedjelja nakon što je rival JPMorgan Chase & Co. otpustio stotine radnika na hipotekarnim kreditima. Goldman Sachs Group Inc., sa svoje strane, krenuo je u jednu od svojih najvećih rundi otpuštanja radnih mjesta ikad u januaru kada je planirao ukidanje hiljada radnih mjesta u cijeloj kompaniji.

U tehnološkom odjeljenju, Citigroup je potrošio milijarde posljednjih godina na nadogradnju svoje temeljne infrastrukture. Glavna izvršna direktorica Jane Fraser dugo je govorila da će ta ulaganja omogućiti banci da smanji svoje oslanjanje na manuelne procese.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *