U okviru inicijative koju je realizovala CKB bibliotekama širom Crne Gore donirano 1.250 knjiga

Dodajte komentar

Ukupno 1.250 knjiga donirano je bibliotekama širom Crne Gore u okviru inicijative koju je realizovala CKB.

Djela najpoznatijih crnogorskih, regionalnih i svjetskih autora obogatila su bibliotečke fondove Nacionalne i gradskih biblioteka, kao i biblioteka fakulteta i srednjih škola. Knjige koje je obezbijedila CKB, donirane su Nacionalnoj biblioteci „Đurđe Crnojević“, podgoričkoj Gradskoj biblioteci „Radosav Ljumović“ i čitaonicama u Pljevljima, Baru i na Cetinju.

U okviru pomenute inicijative, posebna pažnja bila je posvećena bibliotekama na fakultetima i u srednjim školama, tako da su obogaćeni bibliotečki fondovi Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Podgorici, Filološkog fakulteta u Nikšiću i Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju.

Novi naslovi u okviru školskih biblioteka biće dostupni učenicama i učenicima gimnazija i srednjih mješovitih škola u Herceg Novom, Kotoru, Budvi, Baru, Ulcinju, Cetinju, Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima.

Uručujući donaciju dr Mijatu Jocoviću, dekanu Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Stela Bošković, članica Upravnog odbora CKB-a nadležna za sektor korporativnog upravljanja i bezbjednost banke, istakla je: „Tokom proteklih godina, CKB je u kontinuitetu podržavala izdavačku djelatnost i objavljivanje značajnih djela domaće i svjetske književnosti, kao i stručne literature. U želji da pomenuti naslovi budu dostupni široj čitalačkoj publici, pogotovo srednjoškolcima i studentima, odlučili smo da knjige doniramo bibliotekama, fakultetima i školama na teritoriji cijele naše države. Sigurna sam da će umjetnička vrijednost i značaj pomenutih djela oplemeniti živote svih ljubitelja pisane riječi, posebno naših mlađih generacija“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *