Počele pripreme za ljetnju turističku sezonu, veliko interesovanje za Durmitor

Dodajte komentar

Zimska turistička sezona na Žabljaku traje a u Turističkoj organizaciji počele su pripreme za ljeto. Nakon Novog Sada i Kragujevca, prošle sedmice, ljetnja ponuda Durmitora predstavljena je u Sloveniji a narednih dana slijedi učešće na sajmu turizma u Beogradu. Interesovanje za Durmitor je veliko, kaže direktorica TO Žabljak, Vanja Šarović.

“U skladu sa tematikom sajma, tako smo i predstavljali našu ponudu. Sajam Alpe Adria u Sloveniji bio je za outdoor aktivnosti i kampove a Crna Gora je bila zemlja partner. Gosti iz Slovenije su itekako prisutni u sjevernom dijelu Crne Gore a posebno u NP Durmitor. Najveće interesovanje je za planinarenje, pješačenje i kampovanje. Mi smo ponudili rafting, zip line, planinarske i pješačke ture, kampovanje, upravo ono što tržište Slovenije traži”, kazala je Šarović.

Ponuda Nacionalnog parka Durmitor koja se poklapa sa savremenim trendovima u turizmu obećava dobru sezonu, ističe Šarović.

“Sajam je bio dobro posjećen, na dnevnom nivou bilo je između tri i pet hiljada posjetilaca, posebno onih koji već godinama dolaze na Durmitor. Oni traže otvoreni prostor, što manje gužve i što više prirode. Na osnovu interesovanja i onoga što mi nudimo, možemo očekivati jednu uspješnu ljetnju sezonu”, kazala je Šarović.

Zimska sezona na Durmitoru planirana je do 15. marta, ali u gradu pod Durmitorom nadaju se da će biti i produžena. Kako se prvi turisti za ljeto očekuju krajem aprila, to se pauza između zimske i ljetnje sezone smanjuje a što je i cilj turističkih radnika Žabljaka.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *