To Montenegro prekršio zakon zapošljavajući Radovića, platiće 1.000 eura

Dodajte komentar

Inspekcija rada utvrdila je da je ToMontenegro prekršio zakon kada je zaposlio v.d. direktora Sašu Radovića, koji je godinu i po ranije uzeo otpremninu od Budvanske rivijere, saznaje TVCG.

To Montenegro će zbog toga biti kažnjen 1.000 eura, dok je kazna za predsjednika Odbora direktora Pavla Ljesara, kao odgovornog lica, 100 eura.

Iz UIP je TVCG rečeno da će rješenje i prekršajni nalog biti izdati početkom naredne sedmice. Nakon toga biće poznato hoće li Radović vratiti 76.000 eura otpremnine ili će raskinuti radni odnos sa nacionalnom avio-kompanijom.

Radović je uzeo 76.000 eura otpremnine iz Budvanske rivijere, a naveo je da nema obavezu da je vrati.

Tvrdi da je u junu 2021. prestala potreba za njegovim daljim angažovanjem u Budvanskoj rivijeri, te da mu je na osnovu toga isplaćeno 18 plata. On se poziva na Zakon o radu, prema kojem je godinu od dobijanja otpremnine mogao da se zaposli u drugoj državnoj firmi.

Sa druge strane, iz Budvanske rivijere su kazali da je Radović sa njima potpisao sporazumni raskid ugovora, zbog čega, prema zakonu, mora vratiti otpremninu. Dokaze o tome dostavili su inspekciji.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *