Pomorskom saobraćaju rok do utorka, Morsko dobro već pregovara sa ponuđačima

Dodajte komentar

Rukovodstvo Javnog preduzeća (JP) Morsko dobro uputiće zvanični zahtjev kompaniji Pomorski saobraćaj da se do utorka izjasni o preuzimanju trajektne linije Kamenari-Lepetane. Uz taj zahtjev, Pomorskom saobraćaju biće dostavljen i raskidni akt na osnovu zaključka Vlade da državi vrati trajektnu liniju. Ta informacija potvrđena je Portalu RTCG.

Ukoliko odgovor Pomorskog saobraćaja ne stigne do utorka, iz Morskog dobra će smatrati da su pregovori sa tom kompanijom završeni.

“Nemamo vremena za trošenje, krenućemo u nabavku trajekata o drugih”, rečeno je Portalu iz javnog preduzeća.

Prema našim saznanjima, najuže rukovodstvo Morskog dobra već je van Crne Gore i pregovara sa potencijalnim ponuđačima za preuzimanje linije.

Kompanija, prema informacijama Portala RTCG, osim trajekata, planira da preuzme i obaveze prema zaposlenima.

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović i izvršni direktor Pomorskog saobraćaja Dejan Ban dogovorili su intenzivniju komunikaciju u toku ove sedmice, kako bi dobili konkretniju ponudu od te kompanije koja upravlja trajektnom linijom za preuzimanje flote i zaposlenih.

Rađenović je novinarima nakon sastanka kazao da JP Morsko dobro neće dozvoliti da dođe do zastoja na liniji Kamenari-Lepetane u bilo kom smislu.

Ban je kazao da na sastanku o preuzimanju operatora na trajektnoj lini Kamenari-Lepetani nijesu dobili konkretan predlog o formalizaciji tog pravnog odnosa. Za sada, kazao je, nema konkretne ponude.

Vlada Crne Gore je na sjednici prošle sedmice donijela odluku da stavi van snage zaključak iz juna 2019. i pokrene postupak za dodjelu koncesije za prevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetane. Premijer Dritan Abazović tada je istakao da u papirima trajektne linije Kamenari-Lepetani nema, te da Morsko dobro upravlja samo pristaništima. Istakao je da su “od ovog momenta Kamenari-Lepetani pod kontrolom države”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *