AMM i Udruženja francusko crnogorskih preduzeća potpisali sporazum: Unaprijediti ekonomsku saradnju Francuske i Crne Gore

Dodajte komentar

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) Budimir Raičković i predsjednika Udruženje francusko-crnogorskih preduzeća Rajko Uskoković potipisali su danas u Podgorici Sporazum o saradnji dvije poslovne asocijacije, a pod pokroviteljstvom francuske ambasade.

Aktom je, pored ostalog, definisana saradnja u: razmjeni znanja, ekspertiza i dobrih praksi; pružanju i organizovanju stručne pomoći; zajedničkom učesšću u projektima, te organizovanju konferencija i događaja.

Kako je precizirano iz AMM, strane potpisnice će, uz podršku ambasade, poseban fokus imati u razmjeni znanja i iskustava, poslovnom povezivanju, digitalnoj transformaciji, vještačkoj inteligenciji, energetici, zelenoj ekonomiji, turizmu i drugim oblastima značajnim za unapređenje poslovne i privredne saradnje između Francuske i Crne Gore.

Domaćin sastanka bio je ambasador Kristijan Timonije, koji je pozdravio potpisivanje sporazuma i naglasio da je time osnažena postojeća saradnja AMM i Francuske ambasade. Istakao je i važnost političke stabilnosti, kao preduslova za kvalitetan privredni ambijent.

“Francuska snažno podržava evropski put Crne Gore, a na tom putu je potrebno da svi doprinesu – uključujući i poslovnu zajednicu. Sigurno da crnogorska administracija treba da radi na što većem podizanju svoje efikasnosti i kvalitetu servisa koji pruža građanima i privredi, a Francuska će svojom direktnom podrškom i pomoći kroz različite projekte doprinijeti transferu znanja, vještina i realizaciju projekata”, rekao je on.

Predsjednik AMM Raičković zahvalio je na pozivu Francuske ambasade.

“Francuska poslovna zajednica i preduzeća koja posluju u Crnoj Gori prepoznaju značaj i uticaj AMM-a, ne samo na planu poslovnog povezivanja nego i razvoja lidera, menadžmenta, ali i podrške našoj državi na putu učlanjenja u EU. Dugogodišnja plodonosna saradnja sa francuskom ambasadom, kvalitetne komunikacije kao i otvorenost za ramjemu znanja i iskustava, uz potpisivanje Sporazuma pod pokroviteljstvom ambasadora daje još veći prostor za realizaciju niza aktivnosti”, naveo je on.

Uskoković je istakao je da je saradnja sa crnogorskim institucijama od početka bila prioritet ovog Udruženja.

“Potpisivanje sporazuma će nam dati novu energiju za buduće projekte”, zaključio je on.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *