Hipotekarna banka donirala 10.000 eura za ugroženo stanovništvo Turske i Sirije

Dodajte komentar

Hipotekarna banka donirala je 10.000 eura za ugroženo stanovništvo Turske i Sirije pogođeno katastrofalnim zemljotresom.

Na namjenski račun Crvenog krsta Crne Gore kod naše banke 520-5188-31 je uplaćeno 5.000 eura, dok će 5.000 eura je uplaćeno na račun Ziraat Bank Montenegro 575-1900-48, sa kojeg će se prikupljene donacije bez naknade direktno proslijediti Agenciji za upravljanje kriznim situcijama turskog ministarstva unutrašnjih poslova (AFAD).

“Vjerujemo da će se humanost naših građana i privrede, koja se do sada potvrđivala nebrojeno puta, pokazati i kroz podršku ugroženom stanovništvu Turske i Sirije. Istovremeno, pozivamo sve naše klijente da nam se pridruže i u okviru svojih mogućnosti doniraju sredstva za stanovništvo područja razorenih  katastrofalnim zemljotresom. Nesreća koja je zahvatila područje ove dvije države ostaviće nesagledive i dugoročne posljedice, a ono što najmanje možemo da uradimo jeste da svako, u granicama svojih mogućnosti, doprinese da se one ublaže.“, naveli su iz banke.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *