Azijski indeksi različiti, ulagači procjenjuju rizike

Dodajte komentar

Azijski indeksi u četvrtak su imali različite rezultate, jer ulagači procjenjuju daljnje rizike daljnjih povećanja stopa.

Brojni govornici Federalnih rezervi ponovili su da središnja banka još nije završila svoj ciklus pješačenja, uključujući guvernera Feda Christophera Wallera.

S&P/ASX 200 pao je 0,53% jer je najveći australijski proizvođač električne energije AGL Energy pao nakon što je objavio polugodišnji gubitak u svojim posljednjim periodičnim prihodima. Nikkei 225 pao je 0,1%, a Topix se blago popeo. U Južnoj Koreji, Kospi se borio za smjer i zadnji je trgovao neznatno niže, a Kosdaq je ojačao 0,5%.

Sirova nafta doživjela je četvrti uzastopni dan rasta u skladu s nadama ponovnog otvaranja Kine. Indeks američkog dolara zadržao je nivo iznad 103, s najvišim prinosima na obveznice u mjesec dana.

Međutim, kineska tržišta porasla su u prvom satu trgovanja, jer je hongkonški Hang Seng indeks porastao za 0,62%, a Hang Seng Tech indeks za 1,07%. U kontinentalnoj Kini, Shenzhen Component popeo se 1,11% više, dok je Shanghai Composite porastao 0,71%.

Tokom noći na Wall Streetu sva su tri indeksa pala zbog zabrinutosti za profit poduzeća – uključujući razočaravajuće rezultate Chipotlea i Lumen Technologiesa. Dow Jones Industrial Average pao je 0,61%, S&P 500 je pao 1,11%, a Nasdaq Composite 1,68%.

SEEbiz

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *