Emitovano 283 miliona eura novih državnih zapisa

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija Hrvatske prodalo je državne zapise ukupno vrijedne gotovo 283 miliona eura, uz kamatne stope od dva do 2,5 odsto, kao i na prošlomjesečnoj aukciji, zaduživši se pritom više od planiranoga.

U susret dospijeću gotovo 234 miliona eura zapisa, Ministarstvo je na upis ponudilo 220 miliona, s različitim rokom dospijeća.

Finansijske institucije dale su svoje ponude ukupno vrijedne nešto više od 655 miliona eura, pri čemu ih je Ministarstvo prihvatilo u vrijednosti od 283 miliona.

Izdati su državni zapisi s rokom dospijeća od tri mjeseca vrijedni 16 miliona eura, po kamatnoj stopi od dva odsto, kao i na prošlomjesečnoj aukciji.

Plasirani su i polugodišnji zapisi u vrijednosti od 19 miliona eura po kamatnoj stopi od 2,2 odsto, a s dospijećem od godinu dana u iznosu od 248 miliona eura, po kamatnoj stopi od 2,5 odsto, isto kao i na prethodnoj aukciji.

Nakon današnje emisije, uz istovremeno dospijeće 233,7 miliona eura državnih zapisa, saldo upisanih zapisa povećava se za 49,3 miliona eura – na 2,67 milijardi eura.

Sljedeću aukciju Ministarstvo finansija je najavilo za 14. februar.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *