Nastavljaju se otpuštanja: Dell ukida 6.650 radnih mjesta

Dodajte komentar

Kompanija Dell Technologies će ukinuti oko 6.650 radnih mjesta, ili oko pet odsto svoje globalne radne snage, kao posljedica pada potražnje za njenim personalnim računarima, objavio je Bloomberg.

Kako su naveli, tržišni uslovi “nastavljaju da narušavaju poslovanje, uz neizvjesnu budućnost”, napisao je jedan od glavnih operativnih direktora Džef Klark u dopisu zaposlenima.

“Prethodne mjere smanjenja troškova, uključujući pauzu u daljem zapošljavanju i ograničavanje putovanja, više nisu dovoljne”, dodao je Klark.

Portparol kompanije kazao je za Bloomberg da su reorganizacije odjeljenja i otpuštanje radnika “prilika za povećanje efikasnosti”.

Brojne kompanije, od Microsoft-a do Amazona i Goldman Sachs grupenedavno su otpustile hiljade radnika kako bi lakše prebrodile pad potražnje jer se potrošnja smanjuje zbog visoke inflacije i rastućih kamata.

Otpuštanja u Sjedinjenim Državama su u januaru dostigla najviši nivo u više od dvije godine, pošto su tehnološke kompanije smanjile radna mjesta skoro najvećim tempom u istoriji, kako bi se pripremile za moguću recesiju, pokazao je nedavni izvještaj.

Bloomberg

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *