Abazović: Pitanje Željezare više nije u domenu Vlade

Dodajte komentar

Mislim da će se pitanje Željezare riješiti, to više nije u domenu Vlade, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.<!–more–>

On je rekao da je u stalnom kontaku sa njima.

– Nema potrebe da imamo neku intervenciju kada je u pitanju Željezara, čim se isplati posljednja rata Elektroprivreda će moći da preuzme sve – rekao je Abazović.

Vjeruje da će Željezari nedostajati radnika.

– Ako se budu držali plana vjerujem da će im nedostajati radnici i da neće biti dovoljno za zamišljene aktivnosti – istakao je premijer.

<strong>Rok EPCG do idućeg ponedeljka, u suprotnom protesti</strong>

Bivši radnici Željezare, njih 229, čekaće do ponedjeljka, 6. februara poziv iz Elektroprivrede (EPCG) u vezi dogovora oko zapošljavanja, dok će, u suprotnom, započeti sa protestima ispred upravne zgrade EPCG u Nikšiću.

Ovu odluku donijeli su na današnjem zboru radnika, poručujući da ulaze u deveti mjesec protesta nakon što ih je, sada bivši vlasnik fabrike, turski Toščelik obavijestio o gašenju fabrike i otkazima.

-Za dva dana počinje deveti mjesec otkad su počeli protesti radnika Željezare, za odbranu fabrike i svojih radnih mjesta. Fabriku odbranismo, a radnih mjesta ni na vidiku. Šta smo dobili za ovo osam mjeseci neprestane borbe? Dobili smo krivične prijave, a na osnovu tih prijava sjutra nam počinje i suđenje pred Osnovnim sudom u Nikšiću – naveo je njihov predstavnik Ivan Vujović.

Kaže da od EPCG čekaju zvaničan poziv kako bi vidjeli kada planiraju da ih zaposle, dodajući da im je to najvažnije.

-Naš stav je poznat, a to je da u toku narednih deset dana počnemo da radimo i da zarađujemo za nas i naše porodice – kazao je Vujović, dodajući da očekuju stalni radni odnos, te da im ništa drugo nije prihvatljivo.

Poručio je da nijesu ni bahati ni privilegovani, dodajući da njih nije bilo, ni EPCG ni država nikada ne bi preuzela fabriku.

-Nijesmo se mi borili da bi neko drugi ovdje radio, već da mi pokažemo svima da ova fabrika ima potencijala da bude profitabilna. Zato ukoliko do ponedeljka ne dođe poziv koji očekujemo, mi ćemo biti prinuđeni da isti tražimo ispred upravne zgrade EPCG. Ipak, očekujemo da za tim neće biti potrebe, da će poziv doći i da ćemo mi početi da radimo kao što nam je više puta obećano sa više adresa – poručio je Vujović.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *