JP Morsko dobro: Stvorena mogućnost da Luka Budva konačno bude vraćena građanima Budve

Dodajte komentar

Privredni sud Crne Gore usvojio je prigovor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore čime su se stekli uslovi za realizaciju sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva i stvorena mogućnost da Luka Budva konačno bude vraćena građanima Budve na korišćenje – naveli su iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

U saopštenju su precizirali da je ukinuto rješenje Privrednog suda od 15. marta 2022, a “shodno usvojenom rješenju biće ispravljena višegodišnja šteta koja je nanijeta opštini Budva”.

“Ovim putem obavještavamo javnost da su 10. januara Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opština Budva uputili zahtjev za realizaciju sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kako bi isti bio dostavljen Vladi Crne Gore na odlučivanje”, navedeno je u saopštenju.

Podsjećaju da su uputili prigovor Privrednom Sudu za ukidanje rješenja od 15. marta 2022.godine, kojim je bilo zabranjeno Javnom preduzeću preduzimanje bilo kakvih radnji u pravcu onemogućavanja društva “Dukley Marina” doo Budva u dosadašnjem korišćenju dijela izgrađene obale i akva prostora u zahvatu Luke Budva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *