Željezara preuzeta, ali posla još nema

Dodajte komentar

Iako je Elektroprivreda (EPCG) kupila nikšićku Željezaru, bivši radnici tog preduzeća i dalje protestuju u krugu fabrike i čekaju odluku o zaposlenju u budućoj kćerki kompaniji, saopštio je „Danu“ predsjednik Sindikata Ivan Vujović.

On je istakao da radnici očekuju da sa krova fabrike pređu u proizvodne pogone.

“Tačno je da je EPCG potpisala kupoprodajni ugovor, ali sa Tosjali holdingom, a ono zbog čega smo mi protestovali sedam mjeseci još uvijek se nije desilo, a to je povratak na radna mjesta. Narednih dana očekujemo razgovore sa predstavnicima EPCG oko našeg povratka u fabriku i iskreno se nadamo da tu neće biti nikakvih problema. Radnici očekuju da će i taj problem biti riješen na dobrobit svih, kao što je i kupovina fabrike”, kazao je Vujović.

On je dodao da radnici i dalje čekaju na zvanične pregovore sa predstavnicima Elektroprivrede o rješavanju njihovog pitanja.

“Još nije bilo konkretnih razgovora sa predstavnicima EPCG nakon kupovine Željezare, ali smo ranije imali kontakte i, kako smo shvatili, naš povratak ne bi trebalo da bude nikakav problem. Niko ne bi trebalo da bude veći prioritet od ljudi koji su ovdje radili”, istakao je Vujović.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *