Flynas narednog ljeta uvodi redovnu sezonsku liniju između Rijada i Tivta

Dodajte komentar

Vodeća saudijska loukost aviokompanija Flynas objavile je da će narednog ljeta, pored sezonskih letova na liniji Rijad-Podgorica koji su kratko vrijeme funkcionisali i ove godine, uvesti i redovnu sezonsku liniju između glavnog grada Saudijske Arabije i Tivta.

Linija Rijad-Tivat počeće da saobraća 1.juna i odvijaće se se do 31.avgusta. Na njoj će letjeti Flynasovi avioni tipa „airbus A 320neo“ kapaciteta 170 putnika. Linija će se održavati tri puta nedjeljno: utorkom, četvrtkom i subotom.

Letovi Flynasa na liniji Rijad-Tivat inače, prema prvobitnim najavama te kompanije i menadžmenta Aerodroma Crna Gore trebali su da započnu još ovog ljeta, ali se to nije dogodilo zbog, kako je tada pbjašnjeno iz ACG, „hroničnog nedostatka aviona i osoblja s kojim se suočava kompletna avio industrija”. Prema prvobitnim planovima, između glavnog grada Saudijske Arabije i Tivta Flynas je trebalo da obavi ukupno 53 rotacije, ali se to nije desilo već je saudijski loukoster umjesto toga, u drugoj polovini ljetnje sezone odradio samo 10-tak letova na relaciji Rijad-Podgorica.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da je ovo odlična vijest za crnogorski turizam u 2023. godini.

“Bolja povezanost Crne Gore je naš cilj a otvaranje novih tržišta naš zadatak u 2023. godini”, poručio je on na Tviteru.

Izvor: Pobjeda

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *