Damjanović: Dogovoren kredit od 50 miliona eura kod CKB banke uz kamatu od 7,5 odsto

Dodajte komentar

U cilju obezbjeđenja fiskalne rezerve za narednu godinu, Vlada je sa CKB bankom dogovorila novo zaduženje od 50 miliona eura po kamatnoj stopi od 7,5 odsto, kazao je na sjednici Vlade ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Vlada je usvojila i informaciju o dugoročnom zaduživanju, u cilju obezbjeđivanja dijela nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta za 2022. godinu i stvaranja fiskalne rezerve sa Predlogom ugovora o kreditu.

Damjanović je podsjetio da se država od usvajanja ovogodišnjeg rebalansa zadužila ukupno 55 miliona eura, a sa CKB bankom dogovoreno je novo zaduženje.

“U cilju obezbjeđenja fiskalne rezerve za narednu godinu sa CKB bankom smo dogovorili iznos od 50 miliona eura na rok otplate od pet godina i grejs periodom od godinu dana sa fiksnom kamatnom stopom od 7,5 odsto godišnje”, kazao je Damjanović.

Na početku sjednice ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović predložio je da se dnevni red proširi i da se uvrsti predlog Opšteg kolektivnog ugovora. Vlada je prihvatila da se o tom pitanju odlučuje na današnjoj sjednici.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *